Forældre venter stadig på vuggestuepladser

Der er plads til 12 børn i vuggestuen i Vinderup. Og det er for få, mener forældre i byen. Arkivfoto: Claus Bech/Scanpix 2017

Forældre venter stadig på vuggestuepladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sandra Jensens søn er nummer 1 på ventelisten til vuggestuen i Vinderup. Hun har ventet siden slutningen af 2016, og hun er ikke alene. Men forældrene kan ikke regne med kortere ventetid, siger udvalgsformanden.

VINDERUP: Mads er lidt over et år gammel. Han blev født i december 2016, og han har næsten lige siden stået på venteliste til vuggestuen i Vinderup Børnehus.

I dag er Mads forrest i køen. Men Mads' mor, Sandra Jensen, regner ikke med at hendes søn når på vuggestue, før han bliver for gammel. Og hun er ikke den eneste forælder i Vinderup, der har det sådan.

Andre børn i byen er henholdsvis nummer 15 og 17 på ventelisten til en vuggestue, der har 12 pladser.

Mens der er ledige pladser hos dagplejen, er det ikke en tilstrækkelig løsning for Sandra Jensen, da hun studerer e-handel på Aarhus Erhvervsakademi, mens hendes samlever arbejder i Thyholm.

- Det ender med at være vores familie og bekendte, der henter Mads fra dagplejen, og det er ikke holdbart, siger Sandra Jensen.

Flere pladser i Holstebro og Råsted

I december sidste år blev der afsat en anlægspulje til vuggestuepladser i kommunen. En pulje, som Sandra Jensen og de andre forældre på ventelisten ikke har mærket noget til i deres by.

Men det er der en god forklaring på ifølge formand for Børne- og Familieudvalget, Torben Gudiksen (R).

- Puljen blev afsat til vuggestuepladser i Holstebro og Råsted. Det gjorde den, fordi det er en udfordring at finde dagplejere til lige netop de områder i kommunen, og fordi vi skal opfylde pasningsgarantien. Hvis man slet intet tilbud har, har vi først et problem, siger han.

I Vinderup er der nul ledige vuggestuepladser og otte ledige dagplejepladser fra april 2018 ifølge tal fra kommunens Børn- og Unge-afdeling. Og mens det forholder sig sådan, kan forældrene i Vinderup ikke regne med, at ventetiden til vuggestuen bliver kortere.

- Det er et økonomisk spørgsmål. Man kan ikke have alle varerne på hylderne. Men jeg vil gerne arbejde for at skaffe flere pladser til vuggestuen, når dagplejen også bliver fyldt op, siger Torben Gudiksen.

Men forældrene i Vinderup mener, at børnene er bedre stillet i en vuggestue, end de er hos en dagplejer.

- I en vuggestue er der pædagogiske læringsplaner, der er faste rammer, og der er flere pædagoger, mens en dagplejer er helt alene, skriver en af forældrene i en debat om emnet på Facebook.

Forældre venter stadig på vuggestuepladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce