Efter brand: Frilandsmuseum stopper damptoget

Hjerl Hedes damptog kører nu ikke længere - og vender måske først tilbage efter sommer, fortæller museumsdirektør Ingeborg Svennevig. Foto: Morten Stricker

Efter brand: Frilandsmuseum stopper damptoget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I første omgang var det kun bålene på Hjerl Hedes stenalderboplads, der blev slukket på grund af tørken. Men nu er også damptoget pakket væk, og det ærgrer både direktør og kunder.

Vinderup: For et par uger siden kunne Hjerl Hede fortælle, at 'beboerne' på stenalderboplads gik sultne rundt, fordi deres bål blev slukket på grund af brandfare i tørken. Men nu er også frilandsmuseets damptog blevet slukket - kort tid efter, at en gnist fra toget antændte en grøft og startede en naturbrand.

Og branden satte da også nogle tanker i gang hos museets personale, fortæller direktør for De Kulturhistoriske Museer, Ingeborg Svennevig.

- Vi er super ærgerlige over det på vores gæsters vegne. For vi ved, at det tog er virkeligt populært, siger hun.

For at kompensere for det slukkede tog, har museet indsat en ekstra hestevogn, der kan køre gæsterne rundt på en rundtur af museet. Samtidigt er der i stedet for damptoget stillet et lille dieseltog ned på sporet, som gæsterne kan kigge rundt i og tage billeder af og sammen med.

Om damptoget vender tilbage i løbet af sommeren, tvivler Ingeborg Svennevig på.

- Vi arbejder med, om vi kan finde på et eller andet med at gennemvande togruten, for en enkelt byge er i hvert fald ikke nok. Men jeg er lidt tvivlende overfor, om vi kommer til at køre igen - det gør vi i hvert fald, når det har regnet, siger direktøren.

Museet holder i aften 40 års jubilæum for stenalderbopladsen, hvor den tyske arkæolog Harm Paulsen, der var med til at grundlægge pladsen, bliver fejret med helstegt pattegris, øl og sodavand. Pattegrisen er på grund af tørken blevet bestilt udefra.

Efter brand: Frilandsmuseum stopper damptoget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce