29 storke på Tingstedets grønne plæne

29 storke var landet på den grønne plæne på Tingstedet i Sevel, hvor Sevel Vækstforum havde indbudt til storke-event. Pressebillede

29 storke på Tingstedets grønne plæne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er født 29 børn i Sevel, Herrup og Mogenstrup i år, og det markerede Sevel Vækstforum med et arrangement på Tingstedets grønne plæne med 29 storke, der efterfølgende blev flyttet til deres respektive områder.

Sevel: Sig ikke at der ikke bliver født børn i de mindre landsbysamfund.

Sevel, Herrup og Mogenstrup er et strålende eksempel på, at ikke alle børnefamilier ønsker at bo i de større byer.

I år er der født 29 børn i Sevel, Herrup og Mogenstrup, og det markerede Sevel Vækstforum med et arrangement i fredags på Tingstedet midt i Sevel.

Her var der meget passende opstillet 29 storke på den grønne plæne, og det var - naturligvis - deltagelse af de mange børnefamilier, der har bidraget til den optimisme, som 29 nyfødte børn må give i et lokalsamfund.

Der var også deltagelse af andre børn i området. Det var både dagplejebørn, børnehavebørn og de yngste fra Sevel Skole, der var dukket op for at sige velkommen til deres kommende skolekammerater. Der var også en tale ved lederen af Sevel Skole og Børnehuse, Niels Holm Poulsen, og han glædede sig selvfølgelig til at se 2017-børnene i både børnehave og skole.

Der var også en tale ved formanden for Sevel Vækstforum, Karen Haurum.

- I Sevels skoledistrikt er der gennem det sidste år blevet født 29 børn, hvilket er rigtig dejligt. Når der bliver født børn, betyder det jo, at unge mennesker har lyst til at flytte til landsbyerne, og jeg er ikke i tvivl om, at de små landsbysamfund har meget at byde på i forhold til børnefamilier. I landbysamfundene opleves en nærhed og sammenhængskraft, som man ikke på samme måde oplever i en større by. Derfor ser vi heldigvis også en tendens til, at børnefamilierne får øjnene op for det som en landsby kan, sagde Karen Haurum.

Hun tilføjede, at landsbyerne i Sevel, Herrup og Mogenstrup er præget af mange ildsjæle, som laver et stort stykke arbejde, der giver velfungerende og aktive landsbyer.

Og så var der også klapsalver til bagermester Jonas Svensgaard fra Sevel Bageri. Han uddelte nemlig gavekort på en kagemand til alle børnenes et års fødselsdag.

- Vi håber, at denne storke-event kan blive en tradition, så vi hvert år kan mødes i en af Sevels skoledistrikts landsbyer og markere, hvor mange nye børn der er født, og forhåbentlig skal vi ud og lave flere storke til næste år, sagde Karen Haurum.

De 29 nyfødte børn fordeler sig ligeligt mellem de tre landsbyer - med henholdsvis 10 til Herrup og Mogenstrup og 9 til Sevel. Efter arrangementet blev storkene flyttet til deres respektive områder.

Der var et stort fremmøde til storke-eventen i Sevel. Pressebillede
Der var et stort fremmøde til storke-eventen i Sevel. Pressebillede

29 storke på Tingstedets grønne plæne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce