- Min gylletank står i Skive kommune og Viborg kommune ligger lige om hjørnet

Selvom postnummeret skriver 7800, så er tilhørsforholdet stadig knyttet tættest til Holstebro kommune, mener 64-årige Kristian Hedegaard, der bor ved kommuneskellet mod nordøst. Arkivfoto

- Min gylletank står i Skive kommune og Viborg kommune ligger lige om hjørnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan er det at stemme til kommunalvalget, når postnummeret hedder 7800 Skive? Vi har spurgt Holstebros nordøstligste vælger om hans holdning til kommunalvalget.

Mogenstrup/Bærs: Hans gylletank står i Skive kommune. Og på den anden side af Karup Å, der bugter sig 200 meter fra hans hjem, ligger skellet til Viborg Kommune.

64-årige Kristian Hedegaard, der trods navnet ikke er familie med borgmesterkandidaten fra Venstre, bor i den mest nordøstligt beliggende ejendom i hele Holstebro Kommune. Med 32 kilometer til Holstebro by, 14 kilometer til Skive og 15 til Vinderup ville det nok være de færreste, der vil rynke på næsen, hvis tilhørsforholdet lå placeret i byen mod nord. Men sådan er det ikke.

- Nu er jeg tilflytter fra Sevel, så vi har nok altid været Holstebro-vendt. Det er klart, at vi også handler i Skive, men vi føler nok størst tilknytning til Vinderup, der altid har haft et samarbejde med Holstebro, siger landmanden, der driver et konventionelt svinebrug med sin søn. 

Han kommer ud af en stærk politisk familie. Faren - Jens Peter Hedegaard (V) - var borgmester i den tidligere Vinderup kommune, og det samme var hans bror, Holger Hedegaard (V).

Selv lægger landmanden ikke skjul på, at krydset peger mod familiens parti tirsdag. 

Så med Vinderup, som tilknytning og åen, som skærmer ham mod Viborg, er der ikke tvivl om, at tilhørsforholdet er forankret i Holstebro Kommune. Og det selvom der ikke opstiller byrådspolikere fra hans nærområde. 

- Det ville være et problem, hvis alle var valgt i Holstebro by. Men så længe vi har nogle herude, der vil kæmpe for lokalsamfundet, så er jeg tilfreds, siger han. 

Cykelstier og slagterigrunde

Kristian Hedegaard ser ikke nogle aktuelle kampe, der skal kæmpes i lokalområdet. 

- Nej, vi har fået vejen fra Mogenstrup til Sevel repareret, og så er der blevet lovet cykelsti mellem de to byer. Så jeg synes, de lokale repræsentanter herudefra har kæmpet en brav kamp, siger landmanden, der ikke har haft tid til at deltage i et vælgermøde i denne omgang. 

Men selv om tilhørsforholdet bliver inden for kommunegrænsen, så er interessen begrænset for de politiske emner i Holstebro by: 

- Jeg har godt læst om slagterigrunden og svømmehallens placering. Jeg har da også mine meninger om det. Men om det skal placeres det ene eller andet sted, det går jeg ikke så meget op i, siger Kristian Hedegaard.

- Min gylletank står i Skive kommune og Viborg kommune ligger lige om hjørnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce