Vil lave ungdomshus i Staby

Et ungdomshus til byens teenagere er måske på vej til Staby. Privatfoto

Vil lave ungdomshus i Staby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et hus til de unge. Det er den plan, der lige nu ligger på tegnebrættet i Staby.

Staby: - Der sker ikke en skid i Staby om aftenen.

Sådan lyder det fra 19-årige Tino Vium. Han er mekanikerlærling i Ringkøbing og sidder med i den ungdomsklynge, der blev oprettet sammen med landsbyklyngen i vest sidste sommer. Manglen på et sted at være for de unge har nu sat gang i en større proces i det lokale landsbysamfund, der mandag holdt møde i sognegården om udviklingen af Staby i fremtiden.

Her blev det blandt andet foreslået, at idrætsforeningens klubhus skulle omdannes til ungdomshus.

- Jamen, de unge mangler et sted at være. For fire år siden overtog borgerforeningen driften af sognegården. Det gør, at vi ikke benytter klubhuset i samme grad som før, siger Hanne Arberg, formand for borgerforeningen Aktiv Staby.

Men planerne er ikke helt så ligetil. For selvom formanden for den lokale idrætsforening, der driver klubhuset, Jens Kirkeby, er positivt indstillet overfor at give nøglerne til de unge, er det svært at få en entydig forklaring fra kommunen om hvorvidt, det nu også er idrætsforeningen, der i virkeligheden ejer huset.

Det spørgsmål skal afklares, når sogneforening, unge og tre lokale lokalpolitikere mødes den 2. februar. Indtil videre er Karsten Filsø (SF) positivt indstillet overfor forslaget:

- Jamen, nu kender jeg ikke økonomien i det endnu, men jeg har jo tidligere slået til lyd for, at der blev et samlingspunkt for de unge i den vestlige del, så jeg synes, at det lyder spændende, siger Filsø.

Klubhuset i Staby skal nu måske lægge hus til ungdommen i Staby. Privatfoto
Klubhuset i Staby skal nu måske lægge hus til ungdommen i Staby. Privatfoto

Forhindre i at flytte væk

De unge selv håber, at huset både kan blive et mødested i hverdagen og i weekenden:

- Det bliver jo så både et sted, hvor vi kan mødes med klyngerådet, og hvor vi forhåbentlig kan holde nogle fester, siger Tino Vium, der afviser, at huset vil blive et "sted med ballade".

Indtil videre går drømmene fra de unge på at lave både fjernsynsstue, billardbord og spabad i de nye rammer. Men endnu er økonomien ikke blevet drøftet.

Der er dog ikke tvivl om, hvad et kommende ungdomshus vil betyde for de unge i området:

- Det vil betyde, at vi har noget at lave om aftenen, og på sigt kan det måske forhindre folk i at flytte væk, siger han.

Vil lave ungdomshus i Staby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce