Overtog vesterhavs-restaurant og ændrede livsstil

Det var ikke uden en hvis sørgmodighed, at 54-årige Helle Jensen og 58-årige Egon Andersen, gav rollen som forpagtere af Gæstgivergården i Ulfborg videre fra 1. marts. I dag bruger parret alt deres energi på det nye projekt som forpagtere på restaurant Havtorn i Vedersø. Foto: Jan Briks

Overtog vesterhavs-restaurant og ændrede livsstil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er hverken store armbevægelser eller de store ændringer på plakaten i Vedersø, hvor et nyt forpagterpar har overtaget driften af restaurant Havtorn.

Vedersø: Det er ikke et otium, at drive en restaurant. Alligevel nyder Helle Jensen og Egon Andersen, at arbejdstiden nu er blevet kortere. Nøglerne til Ulfborg Gæstgivergård, som parret overtog driften af i 2009, er givet videre til en ny forpagter, og nu kan parret fokusere al deres energi på at drive restaurant Havtorn, der ligger ved Vedersø Klit Camping. Restauranten åbnede for tre år siden og i oktober overtog parret stedet som forpagter. Ideen var oprindeligt at drive både gæstgivergård og camping-restaurant. Men de fik hurtigt overbevist sig selv og hinanden om, at én ting var nok:

- Vi nåede jo aldrig at finde ud af, om det ville være for meget med to steder, men vi gik bare og tænkte over, at vi egentlig godt kunne lide den her livsstil med at arbejde 7-8 måneder om året og geare ned i resten, siger Helle Jensen. Parret kendte livsstilen fra Rejkjær Camping, som de før har drevet.

Og selvom der har været åbent i camping-restauranten i december - og igen fra midten af marts - og der har været hundrede gæster hver aften i påsken og Store Bededag, så kan parret godt mærke, at presset er et andet i det daglige.

- Det giver en afslapning på en helt anden måde end at drive gæstgivergården, siger Egon Andersen, før Helle Jensen tilføjer:

- Det er slet ikke det samme ræs. Før åbnede vi klokken seks, nu åbner vi klokken 12, siger hun.

Ingen store armbevægelser

Men det er nu ikke fordi, de bliver hvilet på laurbærene:

- Vi har udvidet åbningstiderne. Hvor der før var åbent torsdag til søndag, holder vi åbent hver dag, siger Helle Jensen. Men udover dén ændring, og en lille ændring af menukortet, så er det ikke de store armbevægelser eller fastlagte fremtidsplaner, det nye forpagterpar kommer med.

- Nu skal vi først lige have et prøveår, så må vi se, hvad der skal ske, siger Helle Jensen.

Parret ved endnu ikke, om de kan leve af restauranten. Men de håber, at der kan blive plads til ferie sydpå, når januar kommer. Indtil efteråret, er der nemlig slet ikke noget, der hedder fridag.

Overtog vesterhavs-restaurant og ændrede livsstil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce