Ny bag skibsrattet i røgeriet: Underskud kommer vi aldrig ud i

Bjarne Nielsen kommer ikke selv til at stå i butikken til dagligt, da han døjer med rygproblemer. I stedet bliver det en gruppe ansatte, der kommer til at stå for den daglige drift på stedet. Foto: Jan Briks

Ny bag skibsrattet i røgeriet: Underskud kommer vi aldrig ud i

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opstarten måtte skydes en uge, men nu har den nye ejer fundet sig tilrette i røgeriet i Thorsminde.

Thorsminde: Det var planen, da 48-årige Bjarne Nielsen i starten af april overtog det gamle Ottomines Røgeri i Thorsminde, at butikken skulle åbne dørene 26. april. Helt så glat gik det dog ikke, hvorfor åbningsdatoen måtte udskydes en uge - til den 4. maj.

- Der var problemer med strøm og rygeovnen, og vi var nødt til at skifte både kølediske og køleskabe ud, siger Bjarne Nielsen, der udover nu at drive butikken i Thorsminde også står som indehaver af Fiskehuset i Ringkøbing.

Ideen med at købe det gamle røgeri er blandt andet synergieffekten i at have en rygeovn til rådighed. Det giver muligheder for at lave flere specialprodukter.

- Så kan vi selv bestemme krydderi og farve på tingene, siger han om røgerivarene, der også fremover bliver fordelt i kølediskene i Thorsminde og Ringkøbing

Ingen underskud

Det bliver fortsat bastionen i Ringkøbing, der omsætningsmæssigt kommer til at trække det tungeste læs. Det er også her, der er lagt flest penge i renoveringer, der løber op i et syv-cifret beløb.

- Vi havde reparationer for 200.000 sidste sommer på køl og frys. Og vi kunne smide varer ud for 20.000, så der blev vi nødt til at gøre noget, siger han. Og dét kommer ikke at ske i Thorsminde. Indehaveren har nemlig lagt "et par hundrede tusinde" i at skifte køleudstyret ud, få malet, få overdækket affaldscontainerne og få gjort rent.

Selvom det indtil videre skorter på kunder, så skal det nok lykkes at få vendt fiskebisken til en sund forretning, mener han:

- Underskud kommer vi aldrig ud i. Hvor meget omsætning vi får heroppe, har jeg ikke noget tal på, men det kommer til at vækste - det er jeg sikker på, siger han. På nuværende tidspunkt er der ifølge indehaveren 500-600 spisende på "en god dag" i butikken og cafeen i Ringkøbing.

- Og hvis vi får en god sommer heroppe, kan det godt være, at vi smider nogle penge i en overdækning, så vi får ydersæsonen med også, siger han.

Ny bag skibsrattet i røgeriet: Underskud kommer vi aldrig ud i

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce