Franskmænd stiller skarpt på Staby

Aktiv Staby arbejder for at arrangere en international aften i Staby den 5. september 2017. Projektet fra Staby vises som det første sted i Staby. Foto: ET4U

Franskmænd stiller skarpt på Staby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ad to omgange har et par franske kunstnere portrætteret Staby. Resultatet kan ses næste år, og det kan ende med, at den lille by skal vises på festivaler.

I omkring fire uger i år voksede indbyggertallet i Staby med to personer og et kamera. Den nyhed er der ikke meget nyt i for de lokale indbyggere, for de to franske kunstnere Anne Loubet og Sophie-Charlotte Gautier har ad to omgange talt med og besøgt adskillige beboere og institutioner i området.

Resultatet bliver til et videoværk, der vises til september næste år.

- Jeg ved jo ikke helt præcist, hvad det ender med, men jeg tror, det kommer til at blive en installation, der omfatter flere skærme, men hvor der også laves en version til én skærm, så den også kan vises på festivaler, siger Karen Havskov Jensen, der er projektkoordinator hos foreningen ET4U.

ET4U står til september næste år for den internationale video- og performancefestival Meetings.

- Projektet i Staby er det længste af de fem, vi planlægger, og vi er superglade for, at netop det er blevet vores pilotprojekt, siger Karen Havskov Jensen og roser Staby for, at beboerne tog imod de franske gæster med kyshånd.

Franskmændene har i juni og november opholdt sig i Staby og besøgt blandt andet Staby Skole, taget på andejagt og været med på natløb med Husby Efterskole.

 

 

 

Meningen med Staby-projektet
Anne Loubet og Sophie-Charlotte Gautier har lavet følgende beskrivelse af projektet:- I vores Staby Projekt ønsker vi at opbygge en fortælling bestående af billeder, videoer, lyde og musik, som på én og samme tid kalder på intimitet og det irrationelle, baseret på historier, fortællinger og folketro, traditionelle sange. Idet vi ser nærmere på arv, lader fortiden genlyde med nutidens indbyggere i denne egn af Jylland, tager vi ud for at møde indbyggerne i deres egne livs omgivelser, indendørs såvel som udendørs. Vi vil gerne tegne et univers, som skubber grænserne mellem virkelighed og fantasi, mellem fiktion og dokumentar til side. Vi ønsker at opleve området i dets synlige og sensitive dimension gennem de menneskelige møder og styrken af naturelementerne, som udgør områdets ånd (vinden, uendeligheden, farverne, dyrene).

Kilde: ET4U
Under Anne Loubet og Sophie-Charlotte Gautiers (t.h.) to ophold i Staby boede de hos henholdsvis Elisabeth Borch (t.v) og Hanne Arberg (nummer to fra højre). Foto: ET4U
Under Anne Loubet og Sophie-Charlotte Gautiers (t.h.) to ophold i Staby boede de hos henholdsvis Elisabeth Borch (t.v) og Hanne Arberg (nummer to fra højre). Foto: ET4U

Skal Staby vises ude i verden?

De to gæster har tidligere lavet og vundet priser for "Brame", der viser livet på landet i Nordfrankrig. Selvsamme værk så et par borgere fra Staby og mente, at deres by lige var noget for de to franske kvinder.

- De kan godt lide at tage pulsen på et lille sted på landet, og i Staby var de fascinerede af naturen og elementerne. Det er sjovt, når der kommer øjne udefra og ser på én, for de syntes, det var sjovt, at vi hele tiden synger i højskolesangbogen. De var også optaget af det vilde liv med dyrene samt mennesket kontra naturen og dyrene, forklarer projektkoordinatoren og tilføjer, at projektets økonomiske begrænsninger gør, at forhåbningerne ikke bør skrues urealistisk i vejret:

- Nu må man ikke tro, at den bliver "version 2" af "Brame". Men vi håber da, at de vil lave en version, som de kan turnere med. De har et godt navn, og gennem det har de et netværk af festivaler, ligesom vi også har internationale samarbejdspartnere.

 

Franskmænd stiller skarpt på Staby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce