Firma frygter toldkrig med USA

Kristian Skannerup, der er direktør for Mil-Tek i Ulfborg, frygter, at USA's bebudede told på stål og aluminium kan føre til en egentlig handelskrig. Arkivfoto.

Firma frygter toldkrig med USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20 procent af produktionen på Mil-tek bliver eksporteret til USA, men nu frygter ejeren for konsekvensen, efter USA har bebudet importtold på både stål og aluminium.

Ulfborg: Direktøren for firmaet Mil-tek, der producerer maskiner til affaldshåndtering, frygter for konsekvensen af den 25 procent importtold på stål og 10 procent told på aluminium, som USA's præsident, Donald Trump, har skrevet under på.

- Vi bider negle, for tryk avler modtryk, og næste skridt vil typisk være, at EU indfører told på varer fra USA. Så der er budt op til dans, og så kan det eskalere, siger Kristian Skannerup, direktør i Mil-tek.

EU har allerede bebudet, at der vil blive indført en særtold på blandet andet Harley Davidson motorcykler, som bliver produceret i en republikansk domineret stat, hvis USA holder fast i sin ståltold.

- Det bekymrer os, for så kan det eskalere, hvor næste skridt bliver, at USA indfører told på andre varer, som bliver produceret i Europa. Og hvis det bliver på miljøteknologi, så vil det ramme os hårdt, siger Kristian Skannerup.

- Vi er ellers lige i en periode, hvor vi har fået noget stabilitet på de finansielle markeder efter krisen. Og vi har bestemt ikke brug for, at man nu rokker med båden, tilføjer han.

Når han ikke forventer, at firmaet rammes i første omgang, så skyldes det, at USA vil lægge told på råvarer af aluminium og stål, men ikke på færdigvarer.

- Det sker for at give producenter i USA en hjælpende hånd, og det vil typisk føre til, at de sætter prisen op på jern og stål. Umiddelbart kunne det give os en lille konkurrencefordel, når vi sender maskiner til USA, siger Kristian Skannerup.

Det er omkring 20 procent af Mil-teks produktion af pressere til pap, flamingo og anden affald, der bliver eksporteret til USA.

- Med den nuværende amerikanske præsident har vi fået ulvetider, og det er lidt svært at få øje på et lys for enden af tunnellen, siger Kristian Skannerup.

Hos jernstøberiet Vald. Birn forventer direktør Jens Axel Birn heller ikke, at man i første omgang bliver berørt af de toldafgifter, der bliver lagt på stål og aluminium.

- Vi har hverken import eller eksport af varer til USA, men det er klart, at bredder konflikten sig, og bliver der eksempelvis lagt told på lastbiler fra Europa, som er en af vores store kunder, så det betyde mindre salg, så rammer det også os, siger han.

Lige nu følger jernstøberiet situationen i USA.

- Vi krydser fingere, men mere kan vi heller ikke gøre, da det ikke er en situation vi ikke kan påvirke på nogle måder, siger Jens Axel Birn.

Firma frygter toldkrig med USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce