Diskrimineret førerhunde-bruger gav brugsen blomster

Førerhundebruger Marie Nielsen takker brugsuddeler André Knudsen for den hjælp, hun altid får i butikken. Foto: Jørgen Kirk

Diskrimineret førerhunde-bruger gav brugsen blomster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag var Førerhundenes Dag, og i den forbindelse blev flere lokale butikker hædret for deres hjælp til førerhunde-brugerne.

Vemb: - Du må ikke have hund med ind her!

Den sætning har 63-årige Marie Nielsen hørt adskillige gange siden 1995, hvor hun fik sin første førerhund. For overalt er der butikker og restauranter, der ikke vil have førerhunden med indenfor.

- Det er sket en hel del gange, og især i de større byer er det et problem, siger Marie Nielsen, der dog også har oplevet, at hun i flere dagligevarebutikker i Holstebro har måttet opgive indkøbet. Et af de værste eksempler var, da hun for nogle år siden blev tilbudt at spise ved et lille bord ude i køkkenet på en restaurant i Hvide Sande.

- Det ville jeg da ikke give penge for at sidde sådan et sted, siger hun.

Men det er langt fra alle forretninger, der har den indstilling til hendes hund. Og især ét sted har en særlig plads i hendes hjerte. Derfor var der ikke meget tvivl om, hvem blomsterne skulle gives til, da Brugernes Førerhundeordnings medlemmer overalt i landet onsdag gav blomster til de steder, der har taget godt imod deres brugere.

- De skal gives til Dagli Brugsen her i Vemb. For hver dag når jeg kommer, er der en medarbejder, der følger mig rundt i butikken og hjælper mig med indkøbene, siger Marie Nielsen, der fik konstateret grøn stær efter en forfejlet laserbehandling i Aarhus i 1989.

Den lokale dyrelæge

Marie Nielsen var dog ikke den eneste førerhundebruger i Nordvestjylland, der onsdag havde udset sig et sted.

Også 46-årige Anja Hansen, der bor med sin mand og to børn i Haderup, var onsdag gået op til den lokale dyrlæge med en buket blomster.

- Tre gange i løbet af det seneste år har de hjulpet med at passe min hund, og de er simpelthen så imødekomne deroppe, siger førerhundebrugeren, der ligeledes har oplevet at blive afvist på restauranter og cafeer på grund af hendes hund, der indgår under betegnelsen "servicedyr", og som fødevarevirksomheder ellers godt må tillade adgang.

Stolt uddeler

Tilbage i Vemb har en stolt brugsuddeler, André Knudsen, netop fået overrakt buketten af Marie Nielsen:

- Vi er da rigtigt stolte over, at hun giver buketten til os, for vi har jo ellers ikke haft nogen bagtanker med hjælpen, sagde brugsuddeleren.

Diskrimineret førerhunde-bruger gav brugsen blomster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce