Vi bruger cookies!

dagbladet-holstebro-struer.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.dagbladet-holstebro-struer.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Atter fokus på lækkerier på den gamle herregård

Der er mulighed for at både at smage, dufte til og købe egns-delikatesser på fødevarefestivalen. Arkivfoto

Atter fokus på lækkerier på den gamle herregård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For tredje gang danner Nørre Vosborg rammen om en fødevarefestival, der rammer det vestjyske lørdag den 8. og søndag 9. juli.

Vemb: Aldrig har der været så meget fokus på fødevarernes oprindelse, kvalitet og ikke mindst historien bag, som der er i disse år. Det er en tendens, som ægteparret, Jimi Kristensen og Sisse Hansen, siden 2013 har hyldet ved at arrangere fødevarefestivaler rundt omkring i landet.

- I år holder vi ni fødevarefestivaller, siger Jimi Kristensen, der sammen med sin kone står bag firmaet Huset th, der arrangerer fødevarefestivalerne.

Den femte ud af de ni arrangementer, der samler lokale og regionale fødevareproducenter, foregår på Nørre Vosborg i den kommende weekend, lørdag den 8. og søndag den 9. juli. Det er tredje gang, parret inviterer til fødevarefestival på den gamle herregård ved Vemb. Første gang var i efterårsferien i 2013, og sidste gang var i juli sidste år.

- Det gik så godt sidste år, at vi har valgt at komme igen på samme årstid, siger Jimi Kristensen og kalder det for lidt af et tilløbsstykke.

 

Fødevarefestival på Nørre Vosborg
Fødevarefestivalen holdes på Nørre Vosborg, Vembvej 35 ved Vemb.Der er åbent lørdag den 8. juli fra klokken 10 til 17 og søndag den 9. juli fra klokken 10 til 16.Det koster 50 kroner for voksne at komme ind, mens børn under 12 år er gratis.Der arrangeres hestevognskørsel og live-musik begge dage.Der findes mere end 500 parkeringspladser ved det gamle klokketårn på Nørre Vosborg.

42 udstillere

- Sidste år havde vi 3750 besøgende. Det er ikke vores største festival, men bestemt heller ikke den mindste, siger arrangøren, der mener, at besøgstallet ligger på et fint niveau.

- Antallet af gæster skal gerne afspejle sig i antallet af udstillere, og på Nørre Vosborg er der begrænset med plads, siger Jimi Kristensen, der i år har fået aftale med 42 udstillere.

- Sidste år var der 36, siger han og fortæller, at det er lykkedes at få klemt et par ekstra boder ind både udendørs og indenfor.

Udstillerne ved messen på Nørre Vosborg er ifølge Jimi Kristensen både de helt lokale som bageren i Ulfborg samt producenter som Hvide Sande Røgeri og Kræmmergård, der møder op med sine nye, danske kartofler.

- Nissum Bryg er for eksempel med for første gang, tilføjer han.

Fødevarefestivalen er et tilbud til publikum om at komme for at smage, nyde, dufte og købe de allerbedste lokale fødevarer og samtidig opleve de mange små producenter og høre deres historie om hver deres unikke produkt. Håbet er, at festivalen på Nr. Vosborg både vil trække de lokale, folk fra hele det vestjyske område og turisterne.

- Vi har hyret musik til gårdspladsen, og så håber vi på godt vejr, lyder det fra festival-arrangøren, der tilføjer, at der både er udstillere ude og indendøre i de smukt renoverede staldbygninger.

Vind billetter
I samarbejde med festival-arrangøren udlodder Holstebro Onsdag fem gange to indgangsbilletter til weekendens arrangement.Sådan deltager du i konkurrencen.

Send en mail til onsdag@bergske.dk med ordet "Konkurrence" i emne-feltet: Svar på spørgsmålet og skriv dit navn, adresse og telefonnummer.

Sidste frist for at sende mail ind til konkurrencen er fredag den 7. juli klokken 12.

Konkurrencen spørgsmål: Hvor holdes fødevarefestivalen den 8. og 9. juli?

Vinderne får direkte besked. 

Hjerte og kvalitet

Idéen om at arrangere fødevarefestivaler udspringer af parrets egen livsførelse, hvor kvaliteten er i fokus.- Vores tilgang til fødevarer med kvalitet bruger vi også i vores eget køkken. Vi vil gerne bruge de lokale råvarer, uden det skal være fanatisk. Der skal være hjerte og kvalitet i det. Det er det, der betyder noget for os, forklarer Jimi Kristensen.Ægteparret bor i Vester Nebel ved Kolding, og de lever af at arrangere fødevarefestivaler.Jimi Kristensen tror på, at placeringen af Nørre Vosborg Fødevarefestival i juli kan være med til at skabe grundlag for en god tradition i fremtiden.- Kombinationen af turister på Vestkysten samt lokale borgere, der endnu ikke er draget på sommerferie, kan skabe et godt grundlag for et succesfuldt salg blandt udstillerne, siger Jimi Kristensen, der som arrangører i sidste ende bliver målt på, om parret kan tiltrække et godt og købestærkt publikum.