Ansatte fik et vagt løfte om at blive hørt

Claus Humle Smed var på rådhuspladsen for at demonstrere i september, hvor han her får lejlighed til at udveksle synspunkter med formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Grethe Hestbech (SF). I går havde han sammen med sine kolleger i det kommunale vikarkorps pænt sat sig til rette på tilhørerpladserne bagerst i byrådssalen. Arkivfoto: Frede Stengaard

Ansatte fik et vagt løfte om at blive hørt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budget sendt videre til endelig godkendelse på byrådsmøde 27. november. De ansatte på akutafsnittet er stadigvæk dybt bekymrede for, hvordan de skal finde besparelser på 700.000 kroner, uden at det går ud over plejen af nogle af de svageste af de ældre

Struer: Da Struer Byråd havde det kommunale budget for 2019 og de efterfølgende tre år frem til førstebehandling i september, blev politikerne mødt af en pæn stor flok af sygeplejersker og sosu-ansatte fra det kommunale vikarkorps og fra akutafsnittet i Voldgade, som arrangerede demonstration på rådhuspladsen i et håb om at få byrådsmedlemmerne til at ændre kurs.

Vikarkorpset, det kommunale flyverkorps med cirka 20 ansatte, står til at blive nedlagt, og på akutafsnittet skal der spares 700.000 kroner.

Besparelser, der står ved magt.

- Vi får tilført 2,5 millioner kroner til ældreplejen, men står stadigvæk med en besparelse på 2,6 millioner kroner, konstaterede formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Grethe Hestbech (SF), da hun som den eneste ønskede at kommentere det fremlagte budget, da borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) havde gjort rede for de mere overordnede principper i forslaget.

- Men vi står ved vores underskrift og kan godkende budgettet, som det ligger der, sagde hun.

Vi får tilført 2,5 millioner kroner til ældreplejen, men står stadigvæk med en besparelse på 2,6 millioner kroner.
Grethe Hestbech (SF), formand, social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Struer Kommune

Bekymring

De ansattes demonstration i september rokkede ikke ved beslutningen, og under andenbehandlingen i byrådet tirsdag aften blev det kommunale budget for 2019 sendt videre til endelig vedtagelse på et byrådsmøde 27. november uden åben kamp.

Mange af de ansatte, som stod klar med både paroler og bannere på rådhuspladsen i september, havde pænt sat sig til rette på tilhørerpladserne bagerst i byrådssalen.

Og i spørgetiden umiddelbart efter, at det sidste punkt på dagens dagsorden var gennemgået og færdigbehandlet af politikerne, kunne Anne Kristine Petersen fra fagforbundet FOA gøre opmærksom på, at der stadigvæk er udbredt bekymring på akutafsnittet, som må holde hårdt for og finde besparelser på 700.000 kroner.

Det ændrede stadigvæk ikke noget.

- Men din bekymring er hørt, sagde borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) med et uklart løfte om, at de ansatte vil blive taget med på råd, når spareplanen skal gennemføres.

Ansatte fik et vagt løfte om at blive hørt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce