817.069 kroner om året til kommmunes borgmester

Ud over æren og det store ansvar, der følger med, kan den nye borgmester i Struer Kommune, Niels Viggo Lynghøj (S), se frem til et årligt honorar på lidt over 800.000 kroner. Foto: Johan Gadegaard

817.069 kroner om året til kommmunes borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Struer: Samtidig med at posterne i de enkelte udvalg blev fordelt, fik byrådet også tal på bordet for aflønning af både borgmesteren samt for udvalgsposter og såvel formand og næstformand i den forskellige udvalg.

Borgmestervederlaget til Niels Viggo Lynghøj (S) er på 817.969 kroner om året, og 1. viceborgmester John Christoffersen får, hvad der svarer til ti procent af borgmestervederlaget og altså 81.706 kroner om året.

Medlemmer af de forskellige udvalg får tre procent af borgmestervederlaget svarende til 24.512 kroner per udvalgspost.

Udvalgsformændene får 20 procent af borgmestervederlaget og altså 163.413 kroner om året, og næstformændene får fem procent af borgmestervederlaget, hvilket svarer til 40.853 kroner om året.

Der ud over blev der på det konstituerende møde i det nye byråd afsat 40.853 kroner i vederlag til formanden for børne- og ungeudvalget, Kjeld Graversgård (K), som fik sit ønske opfyldt om at kunne fortsætte på sin post i det lidt oversete udvalg, som tager sig af de tunge sager om tvangsfjernelse af børn. 

Her blev Bende Juel Okkerstrøm fra SF næstformand, og på Kjeld Graversgårds opfordring blev næstformandens honorar forhøjet fra én procent af borgmestervederlaget til det dobbelte og altså 16.340 kroner.

- Jeg synes det ville være rimeligt. Vi har heldigvis ikke så mange sager, men når de kommer, er det med en sagsfremstilling på flere hundrede sider, som vi har en forpligtigelse til at sætte os ind i, og når vi træffer beslutning om en tvangsfjernelse er det med et tungt ansvar, sagde Kjeld Graversgård i sin motivation for at forhøje honoraret til det menige politisk valgte medlem af børne- og ungeudvalget, som ud over de to politikere består af to fag-psykologer og en dommer.

817.069 kroner om året til kommmunes borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce