1. januar bliver det ulovligt - i går blev det godkendt i Struer

Formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune, Marianne Bredal (V), kom i mindretal i udvalget, da hun ikke kunne gå ind for, at Struer Forsyning skulle have lov til at binde forbrugerne op på fjernvamen med en tinglysning af en forblivelsespligt på i alt 3632 ejendomme. Arkivfoto: Frede Stengaard

1. januar bliver det ulovligt - i går blev det godkendt i Struer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et flertal i teknik-, miljø- og klimaudvalget godkender Struer Forsynings planer om at binde forbrugerne op på fjernvarmen.

Struer: Et flertal i teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune godkendte onsdag eftermiddag Struer Forsynings planer om at få tinglyst en forblivelsespligt på 3632 ejendomme, så grundejerne bliver bundet op på at skulle betale tilslutningsafgift til fjernvarmen - uanset, om de på et tidspunkt skifter over til andre energikilder som sol og vind.

Udvalgsformanden, Marianne Bredal (V), og partifællen, Peter Astrup, kom dermed i mindretal.

- Dette her er ikke en sort/hvid sag. Det er det heller ikke for os. Men det udfordrer mit liberale hjerte, at Struer Forsyning vil have planerne gennemført nu her i 11. time, inden det bliver ulovligt fra 1. januar 2019, fortæller Marianne Bredal.

- Det var noget andet, hvis Struer Forsyning havde gennemført en tinglysning af forblivelsespligten, som de havde mulighed for det, efterhånden som fjernvarmenettet blev udbygget, konstaterer hun.

Marianne Bredal og Peter Astrup fik derfor tilføjet en bemærkning om, at de stemte i mod, og at de i stedet ønsker at fremme det konkurrence-element, som er en del af Folketingets energiaftale.

Sagen bliver nu sendt videre til kommunens økonomiudvalg og derefter til byrådet.

Alt i alt var der inden 1. november indsendt 39 skriftlige bemærkninger til forslaget fra Struer Forsyning.

Administrationen i Struer Kommune vurderer, at de 15 må anses som en accept af projektet. To af bemærkningerne kan kategoriseres som et ønske om at få dispensation fra tinglysningen, og 22 af forbrugerne, som har henvendt sig, er kritiske over for projektet.

Dette her er ikke en sort/hvid sag. Det er det heller ikke for os. Men det udfordrer mit liberale hjerte, at Struer Forsyning vil have planerne gennemført nu her i 11. time, inden det bliver ulovligt fra 1. januar 2019.
Marianne Bredal (V), formand, teknik-, miljø- og klimaudvalget, Struer Kommune

1. januar bliver det ulovligt - i går blev det godkendt i Struer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce