Vindmøllesagen: I Holstebro kører de videre

"Holdningen er, at vi læner os op ad Miljøstyrelsens regelsæt, og så må vi se, hvad det andet munder ud i," siger Karsten Filsø (F).Arkivfoto: Morten Stricker

Vindmøllesagen: I Holstebro kører de videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På den anden side af kommunegrænsen i Holstebro er der hos byrådspolitikerne ifølge udvalgsformand Karsten Filsø (SF) ikke tøven med at fortsætte vindmølle-projekter på samme måde som i Struer.

Struer: Flere politikere i Struer forholder sig afventende i forhold til opsætning af nye vindmøller i kølvandet på en EU-dom og en rapport fra Kræftens Bekæmpelse, der begge kan ende med at have betydning for de gældende danske regler på området. Men i nabokommunerne Holstebro og Lemvig ser de ikke på sagen på samme måde. For mens flere politikere i Struer for nyligt meldte ud, at de lige nu generelt er imod opsætning af flere vindmøller, så står de i Holstebro ikke i stampe, og der er blandt andet syv nye vindmøller på vej ved motorvejen mellem Tvis og Aulum.

- Vi overholder Miljøstyrelsens gældende regelsæt, og så længe de har sagt god for det, så er det det, vi kører efter. Så må vi se til den tid, hvis det forholder sig sådan, at EU går ind og siger noget, der overtrumfer Miljøstyrelsen. Begynder vi selv at tolke ud over det nationalt fastlagte, så kan det blive ganske svært at forholde sig til, siger formanden for natur-, miljø- og klimaudvalget i Holstebro Kommune, Karsten Filsø (SF).

Både rapporten fra Kræftens Bekæmpelse samt EU-dommen, der stiller spørgsmålstegn ved vindmøllers eventuelle påvirkning af helbredet, er blevet diskuteret i udvalget i Holstebro. Men:

- Holdningen er, at vi læner os op ad Miljøstyrelsens regelsæt, og så må vi se, hvad det andet munder ud i. Sker der opstramninger i de centrale regler, så følger vi selvfølgelig dem, siger Karsten Filsø.

I Lemvig Kommune har de ikke for øjeblikket nogen vindmølle-projekter på bedding, og udvalget har derfor ikke haft brug for at forholde sig sagen endnu.

- Men vi har besluttet den tilgang, at vi forholder os til den gældende lovgivning der er pt., siger udvalgsformand Steffen Husted Damsgaard (V).

I Struer er både S og SF imod foreløbig opsætning af flere vindmøller.

Vindmøllesagen: I Holstebro kører de videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce