Viborg-firma vil være med i eventyret i Lydens By

Direktøren for Sound Hub Denmark i Struer, Peter Petersen (t.v.), og Kennet Palm fra Ektos A/S i Viborg giver her hinanden håndslag på kontrakten. Pressefoto

Viborg-firma vil være med i eventyret i Lydens By

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ektos A/S fra Viborg overtager Bang & Olufsens tidligere testlaboratorium og rykker ind det nye Sound Hub i Struer 1. oktober

Struer: Direktøren for det nye Sound Hub Denmark, som er under etablering i Bang & Olufsens tidligere fabriksbygninger mellem Peter Bangs Vej og Nørgårdvej i Struer, har landet sin første kontrakt og får firmaet EKTOS Testing & Reliability Services A/S (EKTOS TRS) med som partner på hele det store projekt, som gerne skulle få elektronikfirmaer og andre med specialer inden for lyd og aktustik til at etablere arbejdspladser og udvikle deres virksomheder med base i det nye Sound Hub.

EKTOS A/S i Viborg har således indgået en aftale med Sound Hub Denmark A/S i Struer om overtagelse af Bang & Olufsens tidligere testlaboratorium i Struer.

- Vi glæder os til at være med til at udvikle det nye Sound Hub i Struer, fortæller Niels Martin Jørgensen, som er medejer af EKTOS A/S.

- Vi mister måske nogle få kunder i Aarhus og Aalborg, når vi flytter testafdelingen til Struer, men vi er overbeviste om, at vi kommer til at hente det tabte hjem, hvis det bliver tilfældet, vurderer han.

Blandt andet ved at hjælpe iværksættere og andre af de nye virksomheder, som gerne skulle etablere sig i det nye Sound Hub videre.

- Vi kan både hjælpe med udviklingsarbejdet og med prototyper i vores afdelinger i Ukraine, fortæller han.

- Men bestemt også lokalt i Struer, understreger Niels Martin Jørgensen, som beskriver Sound Hub Denmark i Struer som en regional satsning inden for udvikling af lyd og elektronik.

- Der sker en masse ude i den store verden. Men her kan vi vise, at der bestemt også sker noget på både lokalt og regionalt plan i Midt- og Vestjylland, mener han og rykker gerne en del af virksomheden til Lydens By.

- Sound Hub Denmark er et eventyr, vi meget gerne vil være med i, understreger han.

Der sker en masse ude i den store verden. Men her kan vi vise, at der bestemt også sker noget på både lokalt og regionalt plan i Midt- og Vestjylland.
Niels Martin Jørgensen, medejer, EKTOS Testing & Reliability Services A/S, Viborg - og nu også Struer
Ektos A/S
EKTOS A/S har siden 2007 udviklet og testet elektroniske styringsløsninger i ind- og udland til en lang række anvendelser.EKTOS A/S har hovedkontor i Viborg og har udviklingscentre og prototypefabrik i Ukraine.

I maj 2017 overtog og videreførte EKTOS A/S et eksisterende, DANAK-akkrediteret testlaboratorium i Københavns Sydhavn, det nuværende EKTOS TRS.
Foto fra testfaciliteterne hos Ektos A/S i Viborg. Foto: Morten Dueholm
Foto fra testfaciliteterne hos Ektos A/S i Viborg. Foto: Morten Dueholm

Et stort skridt frem

Direktøren for Sound Hub Denmark, Peter Petersen, glæder sig over kontrakten med EKTOS A/S fra Viborg.

- De arbejder med test og godkendelser af al slags elektronik, forklarer han.

Med base på Bang & Olufsens tidligere testlaboratorier, vil de tre medarbejdere, som kommer til at arbejde for EKTOS A/S i Struer, blandt andet teste om nye produkter lever op til myndighedernes krav.

- De tester for eksempel for udstråling og statisk elektricitet og alle de øvrige krav der er til et produkt, når det bliver sendt på markedet, fortæller Peter Petersen.

Nu skal EKTOS A/S bare have akkrediteret de nye testfaciliteter i Struer, så de får samme status som et tilsvarende testlaboratorium i København.

- Det er et stort skridt fremad for Sound Hub Denmark, siger Peter Petersen.

- Det kvalificerer det tilbud, vi har til både eksisterende virksomheder og iværksættere fra hele Midt- og Vestjylland, og så vil det også gøre det endnu mere interessant for virksomheder og de større elektronikkoncerner i hele verden at vende blikket mod Struer, vurderer han.

Viborg-firma vil være med i eventyret i Lydens By

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce