Venø Efterskole opretter ny linje

Fremtidens kunstnere bliver måske udklækket på Venø Efterskole fra næste skoleår. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Venø Efterskole opretter ny linje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampen om næste års efterskoleelever er sat i gang, og på Venø Efterskole vil de lokke med et nyt linjefag.

Venø: Kampen om efterskoleelevernes gunst er stor, og på Venø Efterskole arbejder de lige nu hårdt for at sørge for, at de bliver stedet, hvor kommende kandidater ønsker at tilbringe et år væk hjemmefra. Når skolen åbner for et nyt skoleår til august, bliver det med en helt ny linje, nemlig Kunst og Design. Det fortæller forstander Tage Jepsen.

- Med Venøs fantastiske natur, der har inspireret mange kunstnere, føltes det som en helt perfekt linje til øens efterskole, siger han.

På Kunst og Design kommer eleverne til at arbejde med forskellige kunstarter, både de klassiske, men bestemt også de utraditionelle som street art og installationsdesign. Der vil være en fast underviser på linjen, mens kunstnere udefra vil blive hentet ind, alt efter hvilke kunstformer eleverne arbejder med.

- Meningen er, at eleverne skal prøve kræfter med forskellige kunst-typer og opbygge en portefølje, som de måske i fremtiden kan bruge til at søge ind på kunstskoler, siger Tage Jepsen.

Det er ingen hemmelighed at efterskolerne kæmper om eleverne.
Tage Jepsen, forstander på Venø Efterskole

Brug for de kreative

Den nye linje er en del af en større oprustning, eller opgradering, af Venø Efterskole. For nyligt startede byggeriet til den længe ventede multihal, og til næste års skolestart vil der, ud over multihallen og den nye linje, også være åbnet et stort kreativt værksted for alle skolens elever. Og mens en del efterskoler specialiserer sig på et enkelt område, for eksempel idræt eller musik, så breder Venø Efterskole vingerne lidt mere ud. Med åbningen af Kunst og Design vil efterskolen have i alt fire linjer - to kreative og to friluftsorienterede.

- Det er ingen hemmelighed, at efterskolerne kæmper om eleverne, siger Tage Jepsen.

- Og for at være godt rustet til den kamp tror vi på, at vi med opgraderingen står godt i fremtiden. Og så er det spændende at have en skole både med idræt- og naturfag og de mere kreative. Jeg tror, vores samfund har brug for kreative elever. Det er fint at have gode karakterer i de boglige fag, men vi skal også dyrke de kreative fag, mener Tage Jepsen.

Venø Efterskole opretter ny linje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce