Valgmateriale alligevel tilgængeligt

Det er nu alligevel muligt at finde valgmateriale på Infocenter Struer - i sikker afstand til brevstemmestedet. Foto: Stine Kjærside

Valgmateriale alligevel tilgængeligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Infocenter Struer har fundet en løsning på problemet med valgmateriale, som blev fjernet fra biblioteket.

Struer: Det er nu igen alligevel muligt at finde de forskellige partiers valgmateriale hos infocenter Struer. Dog ikke i biblioteket som før, men i læsesalen, som lovmæssigt er i en anden bygning, og dermed går uden om loven. Det skriver kommunaldirektør Mads Gammelmark i en mail til blandt andet de forskellige partier i kommunen.

Flere politikere kom op fra stolene tidligere på ugen, da det kom frem, at alle partiers valgmateriale var blevet fjernet fra biblioteket. Mange kandidater har ellers tradition for at lægge deres valgmateriale på biblioteket, der ifølge biblioteksloven skal sørge for at informere borgerne.

Men Infocenter Struer, der blandt andet huser biblioteket, var blevet klemt mellem to love: Biblioteksloven på den ene side, og valgloven på den anden. Man kan brevstemme i borgerservice i infocentret, og her må der ifølge valgloven ikke ligge valgmateriale fremme, for at undgå valgpres.

Noget, der fik flere lokalpolitikere til at efterspørge en løsning.

Det skriver kommunaldirektøren
Følgende tekst er et uddrag fra en mail, der er blevet sendt til byrådet, de opstillede partier og direktionen i Struer Kommune:"Det bemærkes, at den kommunale og regionale valglov blev ændret i 2012, sådan at bestemmelsen blev udvidet fra egentlig agitation til også at gælde anden holdningsmæssig påvirkning i overensstemmelse med folketingsvalgloven. Der kan derfor tidligere have været en anden praksis.

 Det fremgår af noterne til folketingsvalgloven, at også lokaler i samme hus er omfattet af reglerne.

 Da vores læsesal er i en anden bygning, har vi derfor besluttet, at vi som bibliotek gerne vil fremvise valgmateriale her. Det skal dog være i en passende afstand til indgangsdøren til Bibliotek og Borgerservice."

Fin løsning

Og den har de så fået nu. Det glæder Grethe Hestbech (SF), der var en af de utilfredse politikere.

- Jeg synes det er en fin løsning. Jeg kan bare undre mig over forløbet, og hvorfor de ikke har fundet ud af det noget før, siger hun.

- Men nu er det løst, og det er det vigtigste, siger Grethe Hestbech.

Valgmateriale alligevel tilgængeligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce