Tordenbyge drev løberne i ly

Da tordenbygen drev over var mange taget hjem, men 622 stillede op til start og gennemførte strabadserne under årets Kilen Rundt. Foto: Frede Stengaard.

Tordenbyge drev løberne i ly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AK Kilen i Struer væltede tirsdag aftens stadion med 1500 tilmeldinger til motionsløbet Kilen Rundt. 622 gennemførte.

AK Kilen havde næsten 1500 løbere på startlisten, da motionsløbet Kilen Rundt skulle skydes i gang tirsdag aften klokken 19, og vejret havde været perfekt lige indtil klokken 17.30.

GALLERI: Kilen Rundt

De tunge skyer drev ind over Struer, og en halv time før den planlagte start blev løbet udsat.

Nu var det ikke bare regn, der faldt over stadion. Det styrtede ned med vand, og der var både lyn og bulder og brag i luften.

»Vi har en dreng med på ni år, så vi har valgt at køre hjem,« fortalte Karsten Lund, mens hans kone, Jeanette og ni-årige Lasse havde søgt ly inde i bilen.

Opvarmning under tag

Et stort hold fra Lyngs Idrætsefterskole valgte også at køre hjem. Lærerne ønskede ikke at påtage sig ansvaret for at sende eleverne ud på ruten i tordenvejr.

Men arrangørerne fra AK Kilen tog heller ingen chancer.

Opvarmningen kom til at foregå under tag inde i Struer Hallerne, mens regnen først tog til i styrke for så at aftage til det minimale.

Feltet skrumpede ind til 622

Derefter var vejret perfekt.

»Lidt småregn og en passende temperatur,« forsikrede Brian Hansen, som var med på B&O-holdet.

»Det er første gang jeg er med til Kilen Rundt, og det var ærgerligt at starten blev forsinket. Men jeg synes, det fungerer rigtig fint. Det er altid godt at løbe sammen med så mange andre, selv om jeg til daglig løber mest for mig selv, fortalte han, da han var nået sikkert i mål blandt de forreste i et felt, som var skrumpet ind fra de næsten 1500 forhåndstilmeldte til 622 løbere, der gennemførte stabadserne.

Mantoni i spidsen

B&O fik pokalen for at stille op med årets største firmahold med i alt 240 tilmeldte.

Den administrerende direktør, Tue Mantoni, var i spidsen og kom ind som nummer fem på ti-kilometer ruten i tiden 39:34.

Men pokalen fik B&O for den kollektive indsats.

183 til start fra gymnasiet

Blandt de største skolehold måtte Østre Skole i Struer i år se sig slået af Struer Statsgymnasium, som havde formået at samle et hold på 183 tilmeldte

Østre Skole havde ellers siddet på tronen i 12 år, og med en stor indsats for at samle tropperne på Langhøjskolen bliver de også lovet kamp til stregen i 2013.

»Vi fik 144 med på holdet, så til næste år skal vi nok slå dem,« lød det fra de ivrige løbere fra Langhøj og deres indpisker, viceskoleleder Mia Borup fra Langhøjskolen.

Resultaterne på nettet

Resultatlisten kan findes på AK Kilens hjemmeside.

»Vi har jo fået nyt tidtagningssystem, Tiden registreres ved hjælp af en chip, som løberne for eksempel kan sætte fast på et snørrebånd. På den måde kunne vi lægge resultaterne ud på nettet stort set med det samme,« fortalte Gert Yde fra AK Kilen,

Næste år vil deltagerne formentlig også kunne modtage en sms med deres tid og placering umiddelbart efter, at de passerer målstregen.

Tordenbyge drev løberne i ly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce