Tidligere borgmester: Vi er i fuld gang

Mads Jakobsen, tidligere borgmester i Struer Kommune og med i økonomiudvalget, mener, at der allerede er sat godt gang i en indsats for at sikre Struers fremtid som handelsby. Arkivfoto: Morten Stricker

Tidligere borgmester: Vi er i fuld gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Struers tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) er i dag med i økonomiudvalget og ved, at der er tiltag på vej for at sikre Struer som handelsby.

Struer: En prognose fra Institut for Centerplanlægning har ikke gode fremtidsudsigter i vente for Struer: Tre fjerdedele af de danske byer, heriblandt Struer, står til at miste deres status som handelsby inden 2030. Flere aktører i det lokale erhvervsliv mener blandt andet, at Struer Kommune skal på banen med nye initiativer, der fastholder handlen i byen og sikrer, at Struer vedbliver med at være en handelsby.

Sker det ikke, vil det meste handel formentlig flytte over på nettet, og gågaden kan risikere at blive en død zone, ifølge Institut for Centerplanlægning, hvilket i sidste ende kan gå ud over tilflytningen. Men ifølge tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) og nuværende medlem af økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget, er den sikring allerede godt i gang.

- Det er jo præcis derfor, at der i flere år er blevet arbejdet og gjort umage med at gøre byen lækker og arbejde med initiativer som Lydens By. Der er en klar udfordring, se bare, hvordan især unge mennesker handler på nettet i dag, siger han.

Jeg synes, der bliver lagt mange kræfter i at skabe events, som gør, at der bliver trukket folk til Struer, og så synes jeg faktisk også, at handelslivet har udviklet sig positivt over de seneste tre-fire år.
Mads Jakobsen (V), tidligere borgmester og nuværende medlem af økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget, Struer Kommune

Mere udvikling

Mads Jakobsen nævner blandt andet parkeringsarealerne og det tilhørende springvand ved biografen og Rema 1000 som et område, der er blevet sat i stand.

- Men vi mangler stadig hele området fra Torvegade og frem til Kvickly, men det er der ved at blive arbejdet på, siger han.

Alt i alt handler det ifølge Mads Jakobsen om at lave "et stykke gedigent byplanlægningsarbejde" for at sørge for, at Struer midtby er et attraktivt område at være og handle i.

- Og det er en fælles opgave. Jeg synes, der bliver lagt mange kræfter i at skabe events, som gør, at der bliver trukket folk til Struer, og så synes jeg faktisk også, at handelslivet har udviklet sig positivt over de seneste tre-fire år, siger han.

Tidligere stod flere butikker i gågaden, og man kunne få et indtryk af, at udviklingen i byen var gået i stå.

- Nu er der jo langt mere liv i gågaden, og jeg synes, at handelsstandsforeningen har gjort mange gode ting undervejs. Men dermed ikke sagt, at vi ikke skal udvikle os, siger han.

Tidligere borgmester: Vi er i fuld gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce