Thilda får testet sine skills

Thilda er i fuld gang med at prøve de opskrifter af, som hun skal konkurrere med fra 18. - 20. januar. Privatfoto

Thilda får testet sine skills

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

22-årige Thilda Oehlenschäger Hansen fra Struer skal om halvanden uge til DM i skills som ernæringsasistent. Hun er i fuld gang med forberedelserne.

Struer: Hvis der er noget, der interesserer Thilda Oehlenschläger Hansen fra Struer, så er det mad. - Jeg har altid interesseret mig for mad. Jeg synes, det er spændende det der med, hvad kroppen skal have af vitaminer og mineraler for at kunne fungere optimalt. Og så kan jeg godt lide at lave mad, siger hun.

Og hun er også god til det. I hvert fald gik hun videre til den landsdækkende DM i skills fra lokalmesterskaberne, hvor hun havde en modstander fra sin egen skole, UCH i Holstebro. Hun konkurrer i faget ernæringsassistent.

- Jeg havde ikke regnet med at gå videre. Det var da en dejlig overraskelse. Men nu er der lidt flere at skulle forholde sig til, siger hun.

Og det er der. Otte andre ernæringsassistenter fra hele landet står 18. - 20. januar klar i Herning, hvor de skal kæmpe om titlen i danmarksmesterskaberne i skills.

Den første opgave har konkurrenterne masser af tid til at forberede.

De fik ved lokalmesterskaberne udleveret to cases, som de har et vist antal timer til at lave mad til på dagen. Og der er tale om mange retter og mange mennesker.

Råvarerne er også bestemt på forhånd, mens eleverne selv skal finde inspiration til retterne.

Herfra går fem videre til den næste dags udfordring, som er en skjult konkurrence. Det betyder, at eleverne har fået små stikord om, hvad den går ud på, men først får den udleveret på dagen. Så har de i alt tre timer til at klargøre retten eller retterne til dommerne.

- Jeg har aldrig prøvet sådan noget her før, og det har været svært at finde plads til mit arbejde, skole og til at finde og udvikle opskrifter og få dem prøvet af til konkurrencen, siger Thilda Oehlenschläger Hansen.

Heldigvis er hendes læreplads, Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing, meget hjælpsomme og støttende. Opskrifterne og fremgangsmetoden til den første opgave er uddelt til dommerne af konkurrencen. Nu er der bare ventetiden tilbage.

- Nu skal jeg bare lave dem så mange gange, at de sidder på rygraden, siger Thilda.

Jeg ser frem til det, men nu vil jeg også gerne snart i gang med det.
Thilda Oehlenschläger Hansen, deltager i DM i Skills 2018

Direkte på ski

Hvem, der bliver vinder i hendes kategori af Skills 2018, ved de efter den sidste opgave lørdag den 20. januar. Men mave-sommerfuglene har allerede meldt deres ankomst.

- Jeg glæder mig til at mærke stemningen og opleve at være der. Jeg ser frem til det, men nu vil jeg også gerne snart i gang med det, siger Thilda Oehlenschläger Hansen og ser frem til en spændende og god dag, uanset hvordan det går.

For samme dag afgørelsen falder, har hun forlængst planlagt at tage på en uges skiferie med sin kæreste.

- Det vil være dejligt at vinde, men jeg kan heldigvis være sikker på, at der sker noget dejligt, siger hun.

Thilda får testet sine skills

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce