Struer spiller central rolle i nyt lyd-projekt

Flere af Struer Kommunes bosteder og plejecentre får en vigtig rolle i nyt lydprojekt. Arkivfoto fra filmen »Amour«

Struer spiller central rolle i nyt lyd-projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sammenhængen mellem lyd og sundhed skal kortlægges videnskabeligt i projekt til 2,8 millioner kroner med Struer som udgangspunkt.

Et nyt millionprojekt, der skal øge forskernes viden om sammenhængen mellem lyd og sundhed og skabe forretningsmuligheder på området, blev torsdag sparket i gang ved et såkaldt kick off-møde i Businesspark Struer.

Stedet var ikke tilfældigt valgt, for Struer Kommune og et par af kommunens bosteder og plejecentre kommer til at spille en helt central rolle for de forskningsprojekter, der skal blive frugten af samarbejdet.

»Struer er jo »Lydens By«, og vi har tidligere haft et samarbejde med Struer Kommune om projekter, der har med lyd og sundhed at gøre. Og så tænkte vi, at vi gerne ville fortsætte samarbejdet. Det betyder rigtigt meget, at det er en kommune, der har lyst til at gå ind i arbejdet,« siger Lene Vistisen, der er projektansvarlig og arbejder som seniorkonsulent hos Welfare Tech i Odense.

Projektet bliver skudt i gang med et tilskud på 2,8 millioner kroner fra Styrelsen for forskning og innovation, men trækker derudover et par universiteter med kompetencer på området. »Vi samarbejder med Danmarks Tekniske Universitet i København og Aarhus Universitet om det,« fortæller Lene Vistisen.

Firmaer bidrager også

Derudover var der en række virksomheder fra hele landet til stede ved mødet, der skulle generere ideer til de projekter, der skal gennemføres. Virksomhederne vil også gerne bidrage til samarbejdet.

»Vi ved endnu ikke præcis, hvad projekterne ender med endnu. Men vi er interesserede i at vide, hvilken effekt det har, når man bliver påvirket af lyd. Er det noget, der øger stressniveauet? Kan lyd bruges til at påvirke eksempelvis psykisk sårbare eller demente, så de får det bedre og nemmere kan klare dagligdagen?« spørger Lene Vistisen.

Problemet er, at den viden, man har på området, indtil videre bygger på fornemmelser.

»Vi har ikke lavet forsøg med, om det ene er bedre end det andet, og dette projekt skal så give en mere videnskabelig baggrund for vores viden,« siger Lene Vistisen.

Ideen er så, at den nye viden skal anvendes til at skabe forretningsmuligheder for de deltagende virksomheder, oplyser Lene Vistisen.

Projektet løber i to et halvt år.

Struer spiller central rolle i nyt lyd-projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce