Stemningsfulde markedsdage på herregården

Julemarkedet på Ausumgaard holdes i år for sjette gang - med fokus på juletiden og de lokale fødevarer. Arkivfoto Morten Stricker

Stemningsfulde markedsdage på herregården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ausumgaard udvider igen i år rammerne til julemarkedet, der afholdes for sjette gang i de historiske rammer.

HJERM: Julemarkedet på Ausumgaard har udviklet sig til at blive et tilløbsstykke med rigtig mange gæster fra nær og fjern, der kigger inden for i løbet af fredag, lørdag eller søndag til stemningsfulde markedsdage i de historiske rammer på herregården.

Sådan bliver det med garanti også i år, hvor julemarkedet afholdes i den kommende weekend.

- Vi pynter op i de gamle stalde og på de gamle hølofter, og som altid er det især de lokale fødevarer, der er i centrum, og der er også mulighed for at købe spændende julegaver samt blomster og kunsthåndværk - altsammen med masser af gode historier, fortæller arrangørerne, Maria og Kristian Lundgaard-Karlshøj..

- Det er sjette gang, vi holder julemarked på gården - og endnu engang udvider vi arealet for at gøre plads til de mange interesserede udstillere og besøgende og for at undgå for meget "trængsel og alarm". Derudover holder vi igen åbent over tre dage. Og vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan for at skabe en hyggelig stemning, så julemarkedet igen bliver et besøg værd for hele familien, fortæller ægteparret Lundgaard-Karlshøj.

Julemarkedet er en oplevelse for hele familien, og der er sørget for aktiviteter for alle aldersgrupper.
Julemarkedet er en oplevelse for hele familien, og der er sørget for aktiviteter for alle aldersgrupper.

Tralvhed med forberedelser

Så der er travlhed på Ausumgaard i disse dage, da der ud over den daglige drift af landbrug og det nye biogasanlæg også arbejdes med at forberede årets store julemarked.

Der skal gøres rent, trækkes strøm, pyntes op, laves vedligehold og gøres klar til de mange stande, så alle mand løbe stærkt for at nå det hele til åbningen af julemarkedet på fredag formiddag klokken ti.

Medarbejderne på Ausumgaard har til dagligt opgaver i marken, ved dyrene, i køkkenet, på kontoret og ved landbrugsmaskinerne, men til julemarkedet i december og forårsmesse i maj måned er alle mand involveret i at få de store arrangementer til at lykkes.

- Vi fik rigtig god respons fra gæster, der besøgte os om fredagen i 2016, hvor det var første gang, at julemarkedet forløb over tre  dage. Her var der god plads i bygningerne og mulighed for at dvæle lidt mere ved de forskellige udstillere, end det nogle gange har været tilfældet om lørdagen og søndagen, hvor der ofte er ganske travlt. Derfor er der også i år åbent både fredag, lørdag og søndag. Og så håber vi, at nogle vælger at kigge ud forbi allerede om fredagen, lyder det fra Ausumgaard.

Ausumgaard er jo til daglig et landbrug, så en af de største udfordringer til julemarkedet er faktisk  parkeringsmulighederne. 

- Vi arbejder på at forbedre forholdene. Igen i år kører vi shuttle til og fra parkering. Det plejer at være en hyggelig tur for både børn og voksne. Og så går vi og håber på lidt vinterligt vejr - gerne en smule frost, siger Kristian Lundgaard-Karlshøj.

Der er pyntet festligt op til jul i gårdens stalde og hølofter.
Der er pyntet festligt op til jul i gårdens stalde og hølofter.

Stemningsfulde markedsdage på herregården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce