Specialtandlægerne klar til nye tider med konkurrence

CTN forventer at leve højt på høj faglighed. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Specialtandlægerne klar til nye tider med konkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Center for Tandregulering Nordvestjylland forventer at leve højt på gode resultater og endnu bedre service, når de nu får direkte konkurrence fra tandlæger med privatpraksis.

Struer: Det fælleskommunale tandlægecenter, CTN, i Struer gør klar til øget konkurrence, da det fra 1. januar 2018 har været muligt for børn og unge under 16 år at skifte til privat tandlægepraksis i stedet for at tage i mod tilbuddet fra specialtandlægerne.

For loven om frit valg gælder også tandregulering, som er CTN's kerneområde. Men bestyrelsesformanden for Center for Tandregulering Nordvestjylland, borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), er dog ikke nervøs for den øgede konkurrence:

-Det er klart, at vi nu er i en konkurrencesituation, men vi står rigtig godt rustet, og ser frem til en sund konkurrence med det private, siger han.

Vælger borgeren at skifte til privatlægepraksis, vil kommunen yde et tilskud på 65 procent af udgiften, mens egenbetaling udgør de sidste 35 procent af behandlingen. Men på CTN har man de dygtige specialtandlæger, og det er især det høje faglige niveau, som gør, at bestyrelsesformanden er fortrøstningsfuld, når det kommer til den fremtidige konkurrence fra det private.

- I 2017 fik vi startet næsten 800 nye patienter op, så der også er et rigtig godt flow i behandlingen, forklarer Niels Viggo Lynghøj.

Og netop det at have høj faglighed kombineret med stordriftsfordele, er noget af det, som specialtandlæge Mette Toft Holmgaard peger på, er med til at løfte behandlingen på CTN.

- Desuden udfører vores tandplejere også rigtig mange forebyggende behandlinger, der betyder, at børnene siden hen slipper for lange og komplicerede behandlinger. Det betyder, at jeg og mine specialtandlægekolleger har mere tid til de komplicerede patientbehandlinger, forklarer hun.

I 2017 fik vi startet næsten 800 nye patienter op, så der også er et rigtig godt flow i behandlingen.
Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester i Struer Kommune og formand for CTN, Center for Tandregulering Nordvestjylland.

En dag ekstra i Thisted

Det kunne så være en trussel mod CTN, at specialtandlægerne har mange patienter, der har lang transporttid for at komme til behandlinger i Struer. Men derfor er der også behandlere fra CTN i Lemvig, Skive og Thisted en gang om ugen for at tage de simple behandlinger. For at imødekomme de langvejs fra kommende patienter yderligere, har CTN taget nye behandlingsmetoder i brug, fortæller specialtandlæge Mette Toft Holmgaard og uddyber.

- Vi har indkøbt et nyt bøjlesystem, der betyder, at der er længere mellem kontrolbesøgene. Det har stor betydning for familier fra eksempelvis Thisted og Skive Kommune, om de skal køre til CTN hver 5.-6. uge eller hver 9.-10. uge, konstaterer hun.

Desuden vil CTN også tilbyde endnu flere behandlinger i i sær Thisted, hvor der er pres på for at få nye behandlingstider.

Det er en problemstilling, som bestyrelsen på CTN nu tager hånd om.

- Vi har rigtig mange patienter i gang. Særligt i Thisted har vi mange patienter, og det giver pres på i forhold til at kunne tilbyde tider til de lokale behandlinger på Thisted Østre Skole. Derfor har vi også besluttet, at CTN midlertidigt tilbyder en ekstra behandlerdag i Thisted, fortæller Niels Viggo Lynghøj.

Specialtandlægerne klar til nye tider med konkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce