Søspejderne fik nye kajakker

Søspejderne i Struer fik hurtigt de nye kajakker i vandet til stor glæde for de unge mennesker. Foto: A.P. Christensen

Søspejderne fik nye kajakker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med støtte fra to fonde lykkedes det for Søspejderne i Struer at indsamle 60.000 kroner til indkøb af 10 nye kajakker.

STRUER: Søspejderne i Struer er en af de ældste grupper af sin slags i Danmark og blev etableret i 1954. Der er en snes grupper søspejdere fordelt rundt omkring i landet.

For få år siden var der cirka 60 søspejdere i Struer, men aktuelt består gruppen kun af 16 børn i alderen 7 til 16 år samt fem voksne ledere.

- Der er derfor plads til mange flere unge mennesker, der har lyst til at prøve denne del af spejderlivet - og vi vil også gerne have flere ledere, fortæller Nicolai Simonsen, der er en af lederne i Struer Sø.

I tre år har Søspejderne i Struer været værter for ni kajakker, som stilles til rådighed af landsorganisationen, men i det tidlige forår ophørte dette værtsskab, som i stedet blev flyttet til Sjælland.

- Vi har vores gamle Limfjords-sjægte, som vi er meget glade for. Her lærer vores spejdere for alvor at sejle, men kajakkerne er et godt supplement, fordi vi kan bruge kajakkerne de dage, hvor vejret er for hårdt til sjægtene. Så kan vi øve os inde i havnen, forklarer Nicolai Simonsen.

Søspejderne har derfor ansøgt både lokale erhvervsdrivende og et par fonde om midler til indkøb af nye kajakker - og det lykkedes at samle de 60.000 kroner, som kajakkerne koster.

- Vi har fået 30.000 kroner fra Velux-fonden, som i samarbejde med Friluftsrådet har en særlig pulje, som passede til vores formål. Og sidst, men ikke mindst, støttede Jysk Energi også med 30.000 kroner med den begrundelse, at det var et godt formål, vi søgte midlerne til. Vi er naturligvis taknemmelige for de store donationer, der gjorde det muligt for os at indkøbe ialt ti kajakker i tre forskellige størrelser, så både de yngste og de ældste søspejdere får glæde af kajakkerne, siger Nicolai Simonsen.

Forleden blev de nye kajakker indviet - og Søspejderne understreger, at man har stort fokus på sikkerhedsregler, så ingen børn kommer på vandet uden at have gennemgået den nødvendige undervisning.

Nicolai Simonsen sørger for, at kajakkens ror også virker efter hensigten.
Nicolai Simonsen sørger for, at kajakkens ror også virker efter hensigten.

Søspejderne fik nye kajakker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce