Skolebusserne er proppet i Struer

Skolebusserne og en eventuel begrænsning af, hvem der kan bruge dem, er på dagsordenen i børne- og uddannelsesudvalget på mandag. Arkivfoto

Skolebusserne er proppet i Struer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En optælling fra september og oktober har vist, at skolebusserne ofte er overfyldte og overskrider de tilladte kapaciteter. Udvalg vil se på, om man kan begrænse adgangen til skolebusserne.

Struer: Skolebusserne, deres ruter og antallet af passagerer er på dagsordenen, når børne- og uddannelsesvalget holder møde mandag 4. december.

Tilbage i september blev Struer Kommune kontaktet af Venø Bussen, fremgår det af dagsordenen for mandagens møde. Busserne, der kørte elever til og fra Limfjordsskolen, var overfyldte. Udvalget bad om præcise tal på, hvad "overfyldt" kunne dække over på bybussen om eftermiddagen fra Limfjordsskolen til Ådalen og skolebussen om morgenen fra Ådalen til Limfjordsskolen, og det var ikke småting:

Om morgenen overskred skolebussen fra Ådalen til Limfjordsskolen 17 ud af 21 dage antallet af tilladte passagerer. Syv ud af 21 dage overskred bybussen fra Limfjordsskolen til Ådalen om eftermiddagen antallet af tilladte passagerer, mens en senere eftermiddagsbus på samme linje på intet tidspunkt overskred den tilladte buskapacitet. Tællingen af passagerer blev ifølge dagsordenen gennemført i tre busser i perioden fra 8. september til 6. oktober i år.

Venø Bussen har lige henvendt sig om, at bybussen fra Limfjordsskolen til Ådalen kl. 15.24 nu også oplever meget fyldte busser nær kapacitetsgrænsen.
Fra dagsordenen i børne- og uddannelsesudvalgets møde på mandag

Tag cyklen

Udvalget har dog allerede været inde og taget handling. Siden 8. september har der været indsat en dublering af skolebussen om morgenen fra Ådalen til Limfjordsskolen og af bybussen om eftermiddagen klokken 14.24 fra Limfjordsskolen til Ådalen.

- Er der flere elever, sætter vi selvfølgelig flere busser ind, siger Steen Jakobsen (V), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

Men den er nok ikke slut der. Sidst i orienteringen på dagsordenen står der:

- Venø Bussen har lige henvendt sig om, at bybussen fra Limfjordsskolen til Ådalen kl. 15.24 nu også oplever meget fyldte busser nær kapacitetsgrænsen.

Og:

- Administrationen modtager om vinteren også henvendelser om, at skolebusserne omkring Parkskolen er meget fyldte.

Problemet opstår formentlig af to årsager: Struer Kommune har kun tre overbygningsskoler, der alle er placeret inde i Struer by. Derfor er der mange udskolingsbørn fra de omkringliggende byer, der er nødt til at tage bussen ind til skole, ligesom ældre børn skal på gymnasiet og så videre. Og Struer Kommune har ifølge Steen Jakobsen en intention om, at det skal være valgfrit, hvilken overbygningsskole man vil gå på, selv om man kommer langt væk.

- Selv om man bor langt væk, skal man stadig have mulighed for at komme til for eksempel Limfjordsskolen, siger Steen Jakobsen.

Den anden årsag er, at Struer Kommune tidligere har set mellem fingrene med en regel om, at det kun er elever, der bor et vist antal kilometer fra deres skole, som kan gøre brug af den gratis skolebus.

- Der er flere elever, der benytter bussen, end der er plads til, fordi de i princippet bare kan hoppe på bussen, uanset hvor langt de har hjem. Så derfor vil vi kigge på, om man stadig skal kunne gøre det, eller om vi skal have en standard for, hvor langt der skal være til ens hjem, før man kan gøre brug af skolebussen, siger Steen Jakobsen.

Dermed kan eleverne med få kilometer til skolen måske snart være nødt til at finde andre transportmidler.

- Men det er slet ikke dårligt for elever at hoppe på cyklen i stedet for bussen. Der kan også være et positivt sundhedsaspekt i det, siger Steen Jakobsen.

Skolebusserne er proppet i Struer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce