Så er kalenderkvinderne klar med musikken

Thomas Skydsgaard fra Struer Musikskole har hjulpet de to kalender-kvinder, Ulla Brosbøl (bagerst) og Lisbeth Simonsen med at få mixet alle de 12 sange, så de nu kan høres ved at klikke sig ind på hjemmesiden struerkalender.dk eller på musikskolen på torsdag. Foto: Jørgen Kirk

Så er kalenderkvinderne klar med musikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulle Brosbøl og Lisbeth Simonsen har fået indspillet alle de 12 sange, som er komponeret til deres nye Struer-kalender, og et par af dem kan også høres live på musikskolen på torsdag.

Struer: Lisbeth Simonsen er til daglig musiklærer på skolen i Bremdal, og Ulla Kobberup Brosbøl er kendt for sine mange akvaraller med motiver fra Struer og nærmeste omegn.

Kombinationen førte dem for cirka halvandet års tid siden sammen, og med imponerende ihærdighed fik de gennemført en ide om at fremstille en evighedskalender med en akvarel og en medfølgende sang for hver af årets 12 måneder.

De fleste af sangene er komponeret til lejligheden, og den nye Struer-kalender er trykt i 2500 eksemplarer.

Her finder du både noder og tekst, men for de fleste vil det alligevel være lidt svært at synge med og fange melodien.

Men dette er der råd for.

Alle sangene er indspillet med assistance fra Roger Torstensson på Struer Musikskole. Han har dirigeret og været med til at få samling på alle de mange kor og solister, som yder et bidrag til de mange indspilninger, og Thomas Skydsgaard fra Struer Musikskole har mixet alle de 12 sange, så der nu er mulighed for at høre dem, hvis man klikker sig ind på Struer-kalenderens hjemmeside.

Men der er også mulighed for at høre dem på Struer Musikskole på torsdag.

I alt har over 300 kor-medlemmer fra syv forskellige kor og 11 børn fra en fjerde klasse på Bremdal Skole været med til at realisere Ulla Brosbøls og Lisbeth Simonsens visioner.

Roger Torstensson står for musikken, og der er også et par solister ind over for at få det hele til at gå op.

Det bliver derfor ikke alle sangene, man kommer til at høre live.

Men Shantykoret kommer og synger april-sangen om at sætte sejl med tekst af musiklærer Anette Tang og melodi af Lisbeth Simonsen, og syv af de 11 medlemmer af børnekoret fra Bremdal Skole vil også stille op og synge august-sangen, om den lange sommerferie, som nu er slut, og om hvordan de har elsket hvert minut.

- Men vi spiller alle sangene, som vi har fået dem indspillet, lover Ulla Brosbøl, som er i fuld gang med at gøre status.

- Når vi tæller alle med, har vi nok fået bidrag fra cirka 350, som har hjulpet os med enten det ene eller det andet, og vi er selvfølgelig utroligt glade for, at alle har taget imod udfordringen og været med til at løfte opgaven, fortæller hun.

 

 
 
Struerkalenderen
Struerkalenderen om livets og årets gang i sang og musik er trykt i 2500 eksemplarer.Pris: 150 kroner

Ulla Kobberup Brosbøl har stået for akvarellerne. Lisbeth Simonsen har komponeret melodierne og fået sat tekst på de 12 sange, som kan findes på bagsiden for hver måned af året, og her er der også indføjet en beskrivelse af de forskellige steder i hele kommunen, hvor Ulla Kobberup Brosbøl har fundet sine motiver.

Jesper Bækgaard, som er museumsleder på Struer Museum, har leveret teksterne, og desuden har Ulla Kobberup Brosbøl og Lisbeth Simonsen indhentet en beskrivelse af stederne fra en bruger eller en borger, som har et helt specielt forhold til de forskellige lokaliteter, som er kommet med i den nye kunstkalender fra Struer.

Desuden er der skrevet sangtekster og komponeret melodier til en sang for hver måned. Noder og tekst findes også i kalenderen, og sangene er nu indspillet, så de kan høres på www.struerkalender.dk.

 

2500 eksemplarer

Da Struer-kalenderen skulle trykkes, besluttede Ulla Brosbøl og Lisbeth Simonsen sig for et første oplag på 2500 styk.

- Vi havde solgt 650 på forhånd, og så vidt jeg kan bedømme det, er der stadigvæk cirka 1100 eksemplarer til salg, men det går fint. Stille og roligt bliver de solgt, fortæller Ulla Brosbøl, og sammen med Listbeth Simonsen glæder hun sig til at kunne gøre regnskabet op.

- Vi har haft udgifter for cirka 160.000 kroner, og får vi dem allesammen solgt til 150 kroner per styk, forventer vi et overskud på lidt over 100.000 kroner, forklarer Ula Brosbøl, og går det som de to jernkvinder bag projektet håber, skal overskuddet bruges på et kunstprojekt, som alle i Struer kan få permanent fornøjelse af.

- Vi har noget skulpturelt i tankerne, og vi kunne sagtens forestille os, at det kunne tage sig godt ud på den nye plads foran rådhuset. Men det er selvfølgelig noget, vi gerne vil i dialog med Struer Kommune om, når vi kommer så langt, fortæller Ulla Brosbøl.

I første omgang ser hun frem til at få alle sangene lanceret på Struer Musikskole, torsdag den 7. december klokken 19.30.

Så er kalenderkvinderne klar med musikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce