Pris for nyt plejecenter: 111 millioner kroner

Licitationen på det nye plejecenter, som skal opføres på arealet mellem den nu lukkede Østre Skole og Peter Bangs Vej, er nu gennemført, og prisen lander alt i alt på cirka 111 millioner kroner. Illustration: Kjær & Richter

Pris for nyt plejecenter: 111 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Licitationen på nyt plejecenter er nu gennemført. Socialudvalget anbefaler, at planerne gennemføres som planlagt, og tallene er nu sendt videre til endelig godkendelse i byrådet.

Struer: Socialudvalget i Struer Kommune har nu fået en pris på det nye plejecenter, som skal opføres på grunden mellem den nu lukkede Struer Østre Skole og Peter Bangs Vej.

Med håndværkerudgifter på 62.880.000 kroner blev udgifterne højere end forventet.

- Til gengæld blev der ikke behov for hele kontoen til rådgivning i forbindelse med licitationen. Så alt i alt går vi til byrådet med en anmodning om en ekstra-bevilling på 701.000 kroner, når alle bud fra håndværkerne er lagt sammen, forklarer formanden for socialudvalget, Lene Houe (V).

Derudover bliver udgiften til servicearealerne godt tre millioner kroner dyrere end forventet.

- Det skal vi også have en ekstrabevilling til for at få planerne gennemført. Men først i 2019, fortæller Lene Houe.

Desuden vil det koste godt 2,3 millioner kroner at få de enkelte enheder i byggeriet forbundet med en række overdækkede forbindelsesgange, som socialudvalget kunne vælge til eller fra i det samlede udbud.

- Men vi tager dem med, når vi fremlægger det endelige budget for byrådet, fortæller Lene Houe.

Blandt andet for at kunne spare på udgifterne til en nattevagt, når enhederne bliver forbundet, så det bliver nemt at komme rundt.

- Vi har fået at vide, at vi skulle bruge cirka 800.000 kroner mere om året på ekstra nattevagter, hvis vi ikke får forbindelsesgangene med, og så er ekstraudgiften på de 2,3 millioner kroner jo hurtigt tjent ind, forklarer Lene Houe.

Da budgettet til håndværkerudgifter viste sig at blive højere end forventet blev socialudvalget også bedt om at tage stilling til et par mulige besparelser.

Der kunne blandt andet spares 519.000 kroner ved at ændre projektet, så der bliver lagt pap-tag i stedet for zinktag på hele byggeriet, og desuden var der mulighed for at droppe nogle ovenlysvinduer i beboernes fællesrum. Dette ville reducere omkostningerne med 233.000 kroner.

Men medlemmerne af socialudvalget mener, det ville være et dårligt sted at spare.

- Vi har valgt at bevare planerne om at få zinktag på byggeriet, og vi vil også stadigvæk have ovenlysvinduer i fællesrummene. Vi synes, det ville være en skam, hvis vi undlader at få zinktag på, når det betyder så meget for helhedsindtrykket af hele byggeriet, og med hensyn til ovenlysvinduerne har det hele tiden været vigtigt for os at få så meget lys som muligt ind i hele byggeriet, fortæller Lene Houe, efter at socialudvalget har godkendt licitationsresultatet.

Sagen er nu sendt videre til økonomi- og arbejdsmarkedsudvalget, og i sidste ende er det det samlede byråd, der skal tage endelig stilling til både spørgsmålet om merbevillinger og hele det samlede projekt til i alt cirka 111 mio kroner.

Boligdelen kommer til at koste 79.2 millioner kroner og servicearealerne godt 26 millioner kroner.

- Når jeg så siger 111 millioner kroner, er det fordi, der ikke er lagt moms på de 26 millioner kroner, som Struer Kommune skal betale. Udgifterne til selve byggeriet på de 79,2 millioner kroner er inklusiv moms, fordi det er beboerne, der i sidste ende kommer til at betale afdragene over huslejen, forklarer Lene Houe.

 
 

Pris for nyt plejecenter: 111 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce