Politi om gaderæs: Vi skal have det lovliggjort

Politiet vil gerne samarbejde med gaderæsere, så det kan blive lovligt. Foto: Mathilde Lauritsen

Politi om gaderæs: Vi skal have det lovliggjort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er hverken lovligt at køre ræs på offentlig vej eller brænde dæk af, lyder det fra ordensmagten, som dog har svært ved at komme fænomenet til livs.

Struer: - Min umiddelbare tanke er, bare der ikke sker et uheld.

Sådan siger Jørgen Christensen, der er leder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi, da han bliver præsenteret for, hvordan der i Struer bliver afholdt biltræf med blandt andet gaderæs og dækafbrænding.

Det foregår nemlig hverken inden for lovens rammer eller inden for, hvad der efter politiets opfattelse er sikkert for publikum såvel som for førere.

- Når jeg kigger på, hvad vi har af krav rent sikkerhedsmæssigt til street race (de lovlige af slagsen, red.), så er der altså rigtig mange ting, der kan gå galt, hvis man ikke har styr på det, forklarer Jørgen Christensen.

Her taler vi blandt andet om godkendelse af banen samt afspærring i forhold til tilskuere, hvis en bil nu kommer ud af kurs og i retning af dem, der ser på.

- Og så er der også krav om, at der skal være en ambulance til stede, hvis der nu skulle ske en ulykke, fortæller Jørgen Christensen.

Herudover skal kommunen også give tilladelse til, at man må bruge et bestemt vejareal, hvilket blandt andet er af hensyn til eventuelle naboer.

Det her er ikke bare et vestjysk problem. Det er udbredt i hele Danmark, og folk kører gerne helt ude vestfra og til Østjylland for at se det.
Jørgen Christensen, leder af færdselsafdelingen, Midt- og Vestjyllands Politi

Udbredt i hele landet

Helt konkret så er det ulovligt, hvis et motorkøretøj enten alene eller sammen med andre kører på tid eller om kap på offentlig vej uden tilladelse.

Jørgen Christensen har eksempler på, at der er taget hastighedsmålinger til sådanne ræs, og at farten alene kan betyde en betinget frakendelse af kørekortet, og sker det i forbindelse med, at der bliver kørt om kap, kan det ende med en ubetinget frakendelse.

- Det her er ikke bare et vestjysk problem. Det er udbredt i hele Danmark, og folk kører gerne helt ude vestfra og til Østjylland for at se det, hvis det er der, det er, siger Jørgen Christensen, som sidder med i en arbejdsgruppe under Rigspolitiet om netop dette emne.

- Vi vil gerne have en ensartet praksis, så vi arbejder med problemstillingen. Ikke for at stoppe det, men for at få det lovliggjort. Vi vil gerne have dem, der arrangerer det her, skubbet derover, hvor det er lovligt, uddyber han.

Politi om gaderæs: Vi skal have det lovliggjort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce