Nyt fjordbad er bare starten på udviklingen

Badegæsterne kan glæde sig over, at Jegindø har fået sit eget fjordbad med solide flydebroer og let adgang til vandet. Foto: Morten Pedersen.

Nyt fjordbad er bare starten på udviklingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havnen og vinterbaderne står sammen om en udviklingsplan, der skal sikre Jegindø nye og moderne faciliteter ved fjorden.

Jegindø: Badevandet er overraskende varmt - efter årstiden.

- Den står på 14 grader, siger Tina Bitsch, som endnu en gang tjekker det termometer, som hun har taget med i vandet.

En flok friske kvinder fra Jegindø er hoppet i Limfjorden - eller rettere: De er spadseret ud ad badebroen til de to store pontoner, som er udstyret med en bred trappe, der fører direkte ned i vandet.

Komfortabelt, praktisk og helt nyt.

Det nye fjordbad blev indviet i weekenden, så nu er det bare med at gøre brug af de moderne faciliteter, som i øvrigt også omfatter en handicapkran, så eksempelvis kørestolsbrugere også kan være med.

Der er stor tilslutning og god opbakning i lokalsamfundet. Jeg synes, de har gjort en fantastisk indsats, og det understreger, at der virkelig sker noget på Jegindø Havn i øjeblikket.
Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester, Struer Kommune.
Jegindø Fjordbad
Jegindø Fjordbad består af en klapbro og to flydebroer med trappe ned til vandet, handicaplift og bænke.Anlægget har kostet over 800.000 kroner og er finansieret af bidrag fra lokale virksomheder og fonde.

Blandt bidragyderne er LAG, Erhvervsrådet, Lokale og Anlægsfonden, Friluftsrådet, Hvidbjerg Bank og Jegindø Havn.

Hertil kommer overskuddet fra aktiviteterne på en oplevelsesdag på Jegindø Havn i maj 2017.

Kilde: Projekt Jegindø Fjordbad.

De er vant til en kold dukkert

Dagen starter med sol og noget, der ligner sommertemperaturer, og klokken lidt i ni mødes ni kvinder inde på havnen.

En efter en smider de sko, bukser og bluser - badetøjet har de på indenunder, så de er hurtigt klar til en formiddagsdukkert.

Og det er ikke sådan, at de skriger og hviner, når de får sig dyppet, for de er allesammen vinterbadere og har prøvet det, der er koldere.

Få minutter efter kommer de første op fra vandet.

- Så kommer det mest fantastiske, siger Karin Mosegaard.

- Når vi har været i vandet og kommer op igen, så får vi det dér sus af velvære. Blodet ruller godt rundt i kroppen, fortæller Karin Mosegaard, der smiler med hele kroppen af fryd.

Lindrer smerter i ryggen

Flere dage med sol og høje lufttemperaturer har varmet badevandet op.

En enkelt af kvinderne bliver i vandet. Det er Tina Bitsch, der som regel er en af de sidste, der skal op - også om vinteren.

- Jeg bader næsten hver dag året rundt, siger Tina Bitsch, som fortæller, at hun har problemer med ryggen, men det lindrer hun med en tur i fjorden.

Oppe på land møder vi Vibeke Weisberg, som er formand for Jegindø Vinterbaderlaug.

Hun har været dybt engageret i forarbejdet til det fjordbad, som nu er en realitet. Men det er altså ikke "kun" vinterbadernes legeplads.

- Fjordbadet er for alle, og det er til brug hele året, siger Vibeke Weisberg.

Og selv om det er folk fra vinterbadernes bestyrelse, der har trukket læsset, hvad angår ansøgninger om tilladelser og økonomisk støtte, så er det et fælles udviklingsprojekt, der skal styrke miljøet ved havnen til gavn for hele Jegindø.

Så meget koster det

Omkostningerne ved etableringen af fjordbadet løber op i over 800.000 kroner, og det er lykkedes for de lokale ildsjæle at finde alle pengene ved hjælp af støtte fra lokale firmaer og fonde, så de ikke skal optage lån.

Og en del af beløbet er de selv kommet med - det drejer sig om 90.000 kroner, som kom ind ved et større arrangement på havnen til kristihimmelfart sidste år.

- Folk fatter ikke, alle de timer, der er brugt på forarbejdet, siger Sanne Toft, som peger på de andre i bestyrelsen for vinterbaderne som de store drivkræfter.

Ros fra borgmesteren

Indvielsen fandt sted i sidste weekend, og her var borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) med.

- Det er rigtig flot, at de har formålet at samle penge ind til fjordbadet. Indtil videre er der ikke skudt kommunale kroner i projektet, siger Niels Viggo Lynghøj, som beskriver indvielsen som en rigtig god oplevelse med masser af mennesker på havnen.

- Der er stor tilslutning og god opbakning i lokalsamfundet. Jeg synes, de har gjort en fantastisk indsats, og det understreger, at der virkelig sker noget på Jegindø Havn i øjeblikket, siger Niels Viggo Lynghøj.

Da avisen kiggede forbi, stod de to flydebroer lidt skævt, men det bliver der nu gjort noget ved.

- Det er producenten, der skal rette op på det. Vi regner med, det sker i løbet af de næste tre uger, siger Vibeke Weisberg over en kop kaffe på plænen foran fjordbadet.

Og havneprojektet stopper ikke her.

Klar til næste etape

Fjordbadet er "kun" første etape i et større udviklingsprojekt, som omfatter flere tiltag, der alle sammen skal skabe bedre faciliteter på havnen. Heriblandt et egentlig havnetorv og et nyt hus med moderne toilet- og badefaciliteter.

Hvad er næste skridt?

- Vi skal i gang med at lave budgetter i forhold til de næste faser af projektet, og så skal vi i gang med at søge midler, siger Vibeke Weisberg.

Endnu en fin badetur er slut. Vinterbaderne har fået varmen - og glæder sig allerede til næste dukkert. Måske allerede i morgen.

Som Tina Bitsch siger:

- Jeg skal være syg, for at jeg ikke kommer i vandet!

Nyt fjordbad er bare starten på udviklingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce