Nu har du krav på genoptræning

Struer Kommune skal som alle andre leve op til kravene i en ny lov, som giver alle, der møder op med en genoptræningsplan fra hospitalet, ret til klar besked efter fire dage og et genoptræningsforløb, der bliver igangsat efter maksimalt syv dage. Arkivfoto

Nu har du krav på genoptræning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny lov giver ret til besked fra kommunen senest fire dage efter en udskrivning fra et hospital med en genoptræningsplan i hånden.

Struer: Sundhedscenter Struer har ansat en ekstra medarbejder for at kunne leve op til kravene i en ny lov, som indebærer, at enhver, der bliver udskrevet fra hospitalet med en genoptræningsplan, skal kunne starte i et kommunalt genoptræningsforløb inden for syv dage.

I Struer Kommune er garantien desuden blevet udbygget med en regel om, at man fremover kan vælge en privat leverandør, hvis kommunen har mere end syv dages ventetid.

Men politikerne i social-, sundheds og beskæftigelsesudvalget foretrækker, at det bliver Sundhedscenter Struer, der kommer til at stå for at få gennemført de lovpligtige genoptræningsforløb, og når der bliver vedtaget nye love, kan kommunerne få del i de såkaldte DUT-midler for at dække udgifterne til at efterleve dem.

Et bidrag, som har gjort det muligt for Sundhedscenter Struer at ansætte en medarbejder mere for at være klar til at efterleve loven, der dog ikke er fuldt implementeret endnu.

Så Sundhedscenter Struer regner med at kunne overholde de maksimalt syv dages ventetid til start på genoptræningen, og det gælder også et krav om, at kommunerne ifølge den nye lovgivning har fire dage til at fortælle borgeren, hvornår genoptræningsforløbet kan starte.

Hvis det ikke er muligt, og der er aftale med en privat leverandør, som kan starte et forløb svarende til det kommunale og gøre det hurtigere end kommunen, kan borgeren vælge det private alternativ.

Det er glædeligt, at borgere, der bliver udskrevet fra hospitalet, får hurtig besked om, hvornår deres genoptræning starter, så de ved, hvad de har at se frem til.
Grethe Hestbech (SF), formand, social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Struer Kommune

Det er glædeligt

Formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Grethe Hestbech (SF), er godt tilfreds med, at der nu kommer helt klare retningslinier.

- Det er glædeligt, at borgere, der bliver udskrevet fra hospitalet, får hurtig besked om, hvornår deres genoptræning starter, så de ved, hvad de har at se frem til, mener hun med en forventning om, at Sundhedscenter Struer vil være i stand til at leve op til kravene i den nye lov.

- Når det ikke er muligt, kan borgerne så vælge en privat leverandør, og den fleksibilitet er godt nyt, både for borgerne og for Struer Kommune, siger hun.

Loven har dog slet ikke effekt endnu.

Det skyldes, at kommunerne skal forhandle en fælles indkøbsaftale med de private leverandører af genoptræning på plads.

Den opgave ligger hos Kommunernes Landsforening (KL) og selskabet FritValgService, som er oprettet i et samarbejde mellem KL og staten.

Nyheder om processen står derfor på www.fritvalgservice.dk, og kommunerne skal som en del af den nye lov informere borgeren om muligheden for at vælge en privat leverandør, hvis de har ret til det ifølge loven.

Nu har du krav på genoptræning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce