Nu får de den karakter, de fortjener

Eleverne på den internationale linje på gymnasiet har haft svært ved at komme ind på en universitetsudddannelse. Det bliver der nu ændret på. Her ses en del af holdet på 26 elever, som fik et eksamensbevis fra IB-linien på Struer Statsgymnasium i 2011. Arkivfoto: Charlotte Bang Pedersen

Nu får de den karakter, de fortjener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De internationale studenter får bedre mulighed for at blive optaget på en universitetsuddannelse.

Struer: Den internationale studentereksamen IB - International Baccalaureate - har endelig opnået fuld anerkendelse i Danmark.

Gennem en årrække har omregningen af karakterer for IB-studenter været skæv, så det var vanskeligere for studenter med et eksamensbevis fra IB-linien på for eksempel Struer Statsgymnasium at komme ind på de videregående uddannelser.

Dette på trods af, at uddannelsen er anerkendt på universiteter i hele verden på grund af sit høje faglige niveau.

Gennem de sidste par år har Foreningen af IB-skoler i Danmark derfor været i dialog med politikere og embedsmænd i både Undervisningsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet (UFM) for at gøre opmærksom på problemstillingen, og i sommer fremlagde UFM en grundig rapport, som tydeliggjorde problemerne ved omregning af IB-karakterer.

I rapporten fremlagde embedsmændene også et forslag til en ny omregningsskala, som tilgodeser IB-uddannelsens høje standard, sammen med en række ændringsforslag i forhold til IB-elevernes optagelse på de videregående uddannelser. - Vi er først og fremmest glade på elevernes vegne, da det vil gøre adgang til de videregående uddannelser langt lettere for elever med en IB-eksamen, og så håber vi naturligvis, at flere elever vælger uddannelsen, nu hvor omregningen er blevet langt mere fair, siger IB Coordinator Morten Rødgaard Jensen fra Struer Statsgymnasium.

- De nye regler betyder blandt andet, at IB-studenter i den lavere ende af karakterskalaen lettere kan komme ind på for eksempel professionshøjskoler og erhvervsakademierne, men særligt IB-studenter i mellemgruppen kommer til at se, at der er flere åbne døre på universiteterne, forklarer han.

Vi er først og fremmest glade på elevernes vegne, da det vil gøre adgang til de videregående uddannelser langt lettere for elever med en IB-eksamen, og så håber vi naturligvis, at flere elever vælger uddannelsen, nu hvor omregningen er blevet langt mere fair.
Morten Rødgaard Jensen, IB Coordinator, Struer Statsgymnasium

Nu får de den karakter, de fortjener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce