Nu er der ladestander til elbiler på havnen

Struer Forsyning åbnede fredag formiddag for strømmen til byens første ladestander, hvor man nu kan få lidt ekstra energi på batterierne i sin elbil, hvis det kniber med at nå helt hjem eller der bare er brug et lille ekstra skub for at komme videre. Foto: Frede Stengaard

Nu er der ladestander til elbiler på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her kan du nu få det sidste skub til at komme hjem, hvis der mangler strøm på batterierne

Struer: Formanden for Struer Forsyning, Mads Jakobsen (V), løftede fredag formiddag pressenningerne og afslørede en ny ladestander til elbiler på den store parkeringsplads på lystbådehavnen i Struer.

Her er der nu mulighed for at få tanket op.

- Vi vil jo gerne bidrage til den grønne omstilling, fortæller Mads Jakobsen (V) med en erkendelse af, at der formentlig vil gå lidt tid, inden der bliver kø ved den nye stander.

- Men i løbet af den nærmeste fremtid vil der komme flere elbiler på vejene, og forventningerne til antallet og placeringen af opladningsmuligheder vil vokse, konstaterer han.

Dette er i bund og grund en forudsætning for at gøre det attraktivt at investere i en elbil, når vognparken skal udskiftes.

Som udgangspunkt vil elbilerne blive opladet derhjemme i carporten, eller hvor man ellers kan få det gjort, mens bilen alligevel holder stille.

- Ved den nye stander på havnen i Struer skal man holde i rigtig lang tid for at få batterierne på en elbil ladet helt op, hvis man er helt i bund, forklarer direktøren for Struer Forsyning, Knud Schousboe.

- Holder man der en time, får man 11 kW på batterierne, og en fuld opladning kræver typisk et sted mellem 250 og 300 kW, forklarer han.

Men i løbet af den nærmeste fremtid vil der komme flere elbiler på vejene, og forventningerne til antallet og placeringen af opladningsmuligheder vil vokse.
Mads Jakobsen (V), formand, Struer Forsyning

Stik til to

Knud Scousboe forventer derfor kun, at den nye ladestander vil blive brugt, når der er behov for det sidste skub til at komme hjem.

- Det kommer til at tage et sted mellem to og tre timer at oplade din elbil til cirka 100 kilometers kørsel, vurderer han.

- Så det bliver formentlig ikke her, forbrugerne vil hente det meste af strømmen til de nye elbiler, der kommer på vejene, men det vil være et både nødvendigt og godt supplement, vurderer han med en forventning om, at der med tiden skal sættes standere op på stort set alle parkeringspladser.

Struer Forsyning har nu bare taget det første skridt.

- Når de første erfaringer fra ladestanderen på havnen er høstet, vil vi vurdere, om der er grundlag for yderligere udbredelse af ladestandere andre steder i byen, fortæller han.

Ved den nye ladestander på havnen er der stik til til to biler.

Nu er der ladestander til elbiler på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce