Når nogen rækker hånden ud ville det da være tosset at sige nej

Per Jensen og Jesper købte virksomheden TM Aluparts i 2008 og flyttede i 2015 ud af de oprindelige lokaler, hvor virksomheden blev grundlagt af Leif Odgaard i 1984 for at få større lokaler på Bødkervej. Privatfoto

Når nogen rækker hånden ud ville det da være tosset at sige nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejerne af virksomheden Alu Parts i Struer tager gerne udfordringen op og tager imod et tilbud fra StartVækst Struer og Struer Kommune om hjælp til at udvikle virksomheden.

Struer: Per Jensen fra firmaet Alu Parts ApS på Bødkervej ser frem til at få mulighed for at udvikle virksomheden med assistance fra både StartVækst Struer og Struer Kommune.

Et forløb, som bliver sat i gang efter sommerferien. I første omgang er Per Jensen og Jesper Kristensen, som købte Alu Parts (det tidligere TM Alu Parts) af den oprindelige ejer i 2008, bare godt tilfredse med at være blandt de ti virksomheder i Struer Kommune, som får chancen.

Helle Toftgaard, som er erhvervskonsulent for StartVækst Struer, er ikke klar til at offentliggøre navnene på alle de ti udvalgte virksomheder.

- Det er jo ferietid, og vi kan ikke være sikre på, at alle har fået besked, forklarer hun.

Men Per Jensen fra Alu Parts er klar til at fortælle om sine forventninger til hele processen.

Det er den øvelse vi er i fuld gang med. Vi mangler bare det sidste skub.
Per Jensen, medejer, TM Aluparts ApS, Struer
Alu Parts ApS
Alu Parts ApS blev oprindelig grundlagt af Leif Odgaard i 1984 under navnet Teknik og Maskiner.I 2008 blev virksomheden overtaget i et generationsskifte og købt af to af de ansatte: Per Hornshøj Jensen og Jesper Kristensen.

Virksomheden er primært underleverandør til andre og leverer blandt andet aluminiumsemner til hi-fi industrien.

I 2013 indledte Alu Parts en produktion af egne produkter og oprettede webshoppen: Aluminimo.dk

I 2015 flyttede Alu Parts ApS i nye lokaler på Bødkervej, hvor der ud over de to ejere er ti ansatte i arbejde.

Målet er nu at bidrage til en vækst på ti udvalgte virksomheder i Struer Kommune, hvor målet er 100 nye arbejdspladser i alt frem mod 2021.
For at udvikle virksomheden indledte Per Jensen og Jesper Kristensen i 2013 et samarbejde med Martin Miltersen, som arbejder med industrielt design. Resultatet blev både en ny
For at udvikle virksomheden indledte Per Jensen og Jesper Kristensen i 2013 et samarbejde med Martin Miltersen, som arbejder med industrielt design. Resultatet blev både en ny "dockingstation" til iPhone, en holder til iPads og nye lysestager i aluminium, som nu sælges via virksomhedens egen webshop under navnet Aluminimo. Privatfoto

20 procent

Målet er at få skabt 100 nye arbejdspladser.

Ikke hos Alu Parts alene. Dette ville nok være at skyde lidt over målet.

Men alt i alt er det målet, når de ti udvalgte virksomheder har været igennem hele processen og fået fuld udbytte af alt det, der nu sættes i gang.

Per Jensen ønsker så ikke at sætte tal på, hvor mange medarbejdere, han som medejer af Alu Parts vil være i stand til at ansætte.

- Kan vi ansætte to fuldtidsmedarbejdere mere, vil det være fint, vurderer han.

- Dette vil trods alt være en vækst på tyve procent i forhold til de ti ansatte, vi har i arbejde i dag. Så det vil svare til, at en virksomhed med 100 ansatte får 20 mere i arbejde, konstaterer han.

Per Jensen anser det heller ikke for urealistisk at nå i mål med en vækst på de 20 procent målt på antallet af medarbejdere - og selvfølgelig gerne mere.

- Vi vil gerne udvikle virksomheden, fortæller han.

Det sidste skub

Samtidig erkender han, at det kan være svært for de to ejere af Alu Parts at få overskud til at hæve blikket og fokusere på alt det, der ligger ud over den daglige drift.

- Når vi har en forholdsvis lille virksomhed, er det svært at få tid til det opsøgende arbejde, og det er svært at finde overskud til den mere langsigtede planlægning, fortæller han.

Per Jensen har derfor store forventninger til alt det, virksomheden kan forvente af hjælp fra både StartVækst Struer og Struer Kommune.

- Vi vil meget gerne have hjælp til at udvikle en mere overordnet strategi. Alt det, vi ikke få tid til, når vi i det daglige har nok at gøre med driften og med at få tingene afviklet, som de kommer ind, forklarer han og genkender problematikken, når han er sammen med alle de øvrige mindre håndværksvirksomheder i et nordvestjysk netværk af virksomheder, som ligger på vippen til at udvikle sig til egentlige industrivirksomheder.

- Det er den øvelse vi er i fuld gang med. Vi mangler bare det sidste skub, vurderer han.

Gerne gang i eksporten

Per Jensen vil blandt andet gerne have bedre gang i eksporten og hjælp til at få kontakt med nogle flere udenlandske kunder.

Til efteråret skal han blandt andet til Alu-messe i Düsseldorf, hvor Alu Parts ApS har reserveret en stand i et samarbejde med Dansk Industri.

- Det har vi ikke prøvet før, fortæller han.

I 2014 var Alu Parts også med på holdet, da et udvalg af nordvestjyske virksomheder blev inviteret til Norge for at deltage i et ekportfremstød hos de nærmeste nordiske naboer.

- Vi fik da også et par kontakter, men den ene virksomhed, vi havde kontakt med blev kort efter opkøbt af en anden virksomhed, og så løb det lidt ud i sandet, og den anden, vi fik kontakt med, arbejder mere på langt sigt, så heller ikke der, har vi fået noget konkret ud af at være med. Men vi fik det prøvet af, og vi fik også nogle gode relationer til de andre virksomheder, der var med i forløbet, fortæller han.

Hjælpen fra StartVækst Struer og Struer Kommune kommer ikke til at stå alene, og Alu Parts er måske netop udvalgt til at være med i projektet på viljen til at ville udvikle virksomheden.

Efter de første besøg hos Per Jensen og Jesper Kristensen tvivler erhvervskonsulenten Helle Toftgaard fra StartVækst Struer og kommunaldirektøren i Struer Kommune, Mads Gammelmark heller ikke på evnerne.

- Vi er bare ikke så stærke på netop udvikling og strategi. Så når nogen rækker hånden ud og tilbyder deres hjælp, ville det da være tosset at afvise dem, mener Per Jensen og ser frem til de næste møder med både Helle Toftgaard og Mads Gammelmark efter sommerferien.

Når nogen rækker hånden ud ville det da være tosset at sige nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce