Musikterapi for 150.000 kroner

Frederik Wunderlich var i august og september i praktik som musikterapeut i Struer, hvor han fik gode resultater ud af sit arbejde på Svalegangen. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Musikterapi for 150.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Struer Kommune afsætter 150.000 kroner til musikterapi for demente.

Struer: Social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune har afsat 150.000 kroner til musikterapi på de kommunale plejehjem og især med henblik på at gøre tilbudet om musikterapi permanent over for demente.

Pengene er fundet i en pulje på en million kroner som blev afsat til ældreområdet i forbindelse med byrådsforliget om det kommunale budget for 2018.

- Nu skal vi bare have fundet ud af, hvordan vi bruger pengene på den bedst mulige måde, fortæller formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Grethe Hestbech (SF).

Pengene er blandt andet bevilget for at imødekomme et ønske fra ældrerådet, som allerede for nogle måneder siden henvendte sig til Struer Kommune for at få gjort noget ekstra ud af musikterapien over for netop de demente.

En henvendelse, der kom efter at TV2 havde vist et indslag fra et plejehjem i Thisted, hvor en musikterapeut fra Aalborg nåede helt ind til nogle af de demente.

I Struer viste det sig, at personalet på Svalegangen allerede havde lignende erfaringer med musikterapi.

- Vi har måske bare ikke været så gode til at fortælle om dem, erkendte den daværende formand for socialudvalget, Lene Houe (V).

Karin Thøgersen, som er funktionsleder på Svalegangen ser derfor frem til at kunne gøre tilbudet permanent.

- Jeg skal bare lige vide lidt mere om, hvad det er udvalget har besluttet. Det er ikke noget, vi er blevet orienteret om, fortæller hun.

Men i alle tilfælde, ser hun frem til at kunne gøre noget mere ud af musikterapien.

- Vi havde i august og september en musikterapeut ansat i praktik, og vi kunne se, hvordan musikken virkede på en helt anden måde end alt mulig andet. Det havde en utrolig god effekt, og vi glæder os til at kunne arbejde videre med det, siger hun.

Musikterapi for 150.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce