Medlemsdyk i idrætten: Det er et "wake up call"

Idrætspolitikken i Struer skal løftes, mener udvalgsformand. Arkivfoto

Medlemsdyk i idrætten: Det er et "wake up call"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På fem år har antallet af medlemmer i idrætsforeningerne i Struer fået et ordentligt nøk nedad. Nu mener udvalgsformanden for kultur og fritid, at der skal ses på kommunens idrætspolitik.

Struer: Flere idrætsforeninger i Struer melder om stærkt faldende medlemstal. En undersøgelse fra Danmarks Idræts Forbund viser, at antallet af medlemmer i kommunen er faldet med 12 procent siden 2012. Det overrasker i Struer Kommunes kultur- og fritidsudvalg:

- Det er et "wake up call". Foreningslivet er vigtigt og har nogle stærke fællesskaber, så det er en rigtig ærgerlig tendens, siger Lars Møller Pedersen (S), formand for udvalget.

Struer Kommune er tidligere blevet udpeget af DIF, som en af de dårligst placerede kommuner i landet, når det kommer til idrætspolitikken, og det skal der nu laves om på, mener udvalgsformanden:

- Der er i den grad brug for at tage et kig på idrætspolitikken, der ikke har været revideret i flere år, siger han.

Konkret skal der arbejdes på at forbedre forholdene for fodboldklubberne ved at lave en ny kunstbane ved hallerne, og så skal der ses på at lave nogle bedre faciliteter i Struer Energi Park, så eksempelvis bokseklubben kan få et lokale til kampsport.

- Men vi skal generelt have investeret noget mere i vores idrætsfaciliteter, så vi næste gang kommer til at ligge højere i undersøgelserne, siger formanden.

Peter Vestergaard (R), formand for børn og uddannelsesudvalget vil ikke udtale sig om statistikken, før der er blevet taget kontakt til foreningerne:

- Man skal passe på med at tage udgangspunkt i statistik. Strategien må være først at få snakket med de folk, som har fingrene nede i dejen, siger han.

Medlemsdyk i idrætten: Det er et "wake up call"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce