Massiv kritik af lægehus på Thyholm

Siden driften af lægehuset på Thyholm blev overtaget af Falck Lægehuse, har det mødt heftig kritik fra brugerne. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Massiv kritik af lægehus på Thyholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I et læserbrev bringer Esther Jakobsen på Thyholm adskillige punkter med kritik til områdets lægehus, der fra 1. april blev til en udbudsklinik drevet af Falck Lægehuse.

Thyholm: Fire måneder er gået, siden Falck Lægehuse overtog driften af den eneste tilbageværende lægeklinik på Thyholm i Hvidbjerg.

Dengang forlød det fra direktør Linda Matzen, at borgerne ikke ville kunne mærke den helt store forskel i den daglige gang på klinikken, at der ville blive fastansat en læge efter nogle måneder, og at der ville blive lavet et kontinuitetskrav over for den pågældende læge, så patienterne kunne forvente at se den samme læge i minimum et halvt år ad gangen.

Men i et læserbrev i Dagbladet i sidste uge kan man få det indtryk, at der ikke er blevet levet op til kravene fra Falck Lægehuses side.

Esther Jakobsen, der selv er bosiddende på Thyholm, har skrevet et åbent brev til både regionspolitikerne og Falck Lægehuse, hvor hun kritiserer flere forhold ved måden, hvorpå klinikken i dag bliver drevet.

"Har I overtaget mere, end I kan holde, så var det måske en idé at sige stop nu, da det hele drejer sig om at sikre patienternes helbred," skriver hun som en direkte opfordring til Falck Lægehuse.

Esther Jakobsens mand er syg og går derfor ofte til læge med diverse komplikationer. Og ifølge Esther Jakobsen har det været svært at vide, hvad de er gået ind til fra gang til gang.

- Vi skal starte forfra hver gang med at fortælle hans sygehistorie og forklare alt muligt. Siden april har vi været hos 5-6 forskellige læger på klinikken, og det er bare ikke godt nok, mener hun.

I det åbne brev beskriver Esther Jakobsen en klinik, der kan fortolkes som værende kaotisk og uregelmæssig for borgerne. Eksempelvis skulle det ikke være muligt at få taget blodprøver:

"Da man ikke har tid og henviser til Holstebro Hospital. Altså en tur på 70 km tur/retur for en blodprøve, når der findes et lægehus inden for en radius af 7 km! Apparat til at få taget blodtryk i fødder/ben forefindes ikke, så her må lægerne give op."

Det forlyder også i brevet, at en sekretær og en sygeplejerske, der kom med over fra den tidligere læge, og som kender borgerne, begge har valgt at opsige deres stillinger.

"Sekretæren er udskiftet med en ansat fra Falck Healthcare i Hurup til 2 dage i en uge og 3 dage i en anden uge. Hvorfor dog det? Jo man har ansættelsesstop! Den ene sygeplejerske, som er tilbage - ansat af Falck Healthcare - har ud over administrative opgaver også opgaver i Region Nord en dag om ugen, så det kan være så som så med tid til udførelse af sygeplejeopgaver," skriver Esther Jakobsen ligeledes.

Siden april har vi været hos 5-6 forskellige læger på klinikken, og det er bare ikke godt nok.
Esther Jakobsen, borger på Thyholm

Undersøgelse igangsat

Falck Lægehuses direktør Linda Matzen har flere gange tidligere udtalt sig til Dagbladet, men fortæller nu over telefon, at hun ikke har nogen kommentarer til læserbrevet og ikke ønsker at udtale sig.

Også i regionen har de læst Esther Jakobsens læserbrev, og de har hørt kritikken, forlyder det fra Annette Roed (S), formand for udvalget for nære sundhedstilbud og regionsrådsmedlem i Region Midtjylland.

- Vi kan godt fornemme, at der er en stor utilfredshed blandt borgerne, siger hun.

Hun forklarer, at der før sommerferien blev lavet en undersøgelse for at se, om der var hold i rygterne, der allerede var begyndt at løbe på det tidspunkt. Dengang fandt de dog ingen problemer med driften af klinikken, fortæller Annette Roed.

- Før sommer var der ikke hold i de klagepunkter, der er blevet bragt frem, men vi vil igangsætte en ny undersøgelse, der skal sikre, at tingene foregår efter den kontrakt, som Falck Lægehuse har indgået, siger hun.

Annette Roed fortæller yderligere, at hun forventer, at undersøgelsen er færdig om senest en måned.

- Vi vil jo gerne have, at tingene fungerer godt i lægehuset.

Massiv kritik af lægehus på Thyholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce