Markante censorer på efterårsudstilling

Et af fotograf Kirsten Kleins mange kunstværker fra naturen. Pressebillede

Markante censorer på efterårsudstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er tre markante kunstnere, der står for at udvælge værkerne til Kunstforeningen Limfjordens censurerede efterårsudstilling på Gimsinghoved i Struer. Censorerne er Kirsten Klein, Felix Pedersen og Kurt Tegtmeier.

Struer: Kunstforeningen Limfjorden, der primært har sine medlemmer i Struer og Lemvig Kommuner, har udvalgt markante kunstnere til at være censorer på Den Censurerede Efterårsudstiling, der finder sted på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter i Struer.

Der er fernisering på udstillingen lørdag den 29. september, og den kan ses frem til søndag den 28. oktober.

De tre censorer er vidt forskellige kunstnere fra Limfjordslandet og det danske kunstnersamfund: fotograf Kirsten Klein, maler Felix Pedersen og skulptør Kurt Tegtmeier.

Kirsten Klein er en fotograf, der fryder de fleste naturelskere med sine poetiske landskabsfotografier, der f.eks. kan ses på Lemvig Gymnasium i stor størrelse. Hun er også kendt for sine fotografier til bogen "Limfjorden", som hun har lavet sammen med Hans Edvard Nørregaard-Nielsen - den tidligere, mangeårige direktør for Ny Carlsbergfondet.

- Kirsten Klein forstår at fange det, som vi ofte ikke selv kan sætte fingeren på. Hun har fotograferet og udstillet mange steder i verden, og hun er tildelt Statens livsvarige kunstnerydelse. Hun er medlem af Kunstnersamfundet, BKF og Corner bare for at nævne lidt, hedder det i Kunstforeningen Limfjordens beskrivelse af Kirsten Klein, der bor på Mors.

Felix Pedersen har også hele verden som sin legeplads med landskabet som fortolkningsobjekt - ofte i et abstrakt-ekspressionistisk billedsprog på store flader. Han bor ved Viborg og har rod i Limfjordsegnen med blandt andet grupperne Spor og Sæhrimmer, men gebærder sig også som landartkunstner i blandt andet Japan.

Thisted-skulptøren Kurt Tegtmeiers skulpturer og landart kan findes repræsenteret overalt i det ganske land. Han er "kolorist" og ligesom Kirsten Klein med i Vrå-udstillingen. Han arbejder både konstruktiv, surreelt og associerende. Et af hans værker kan ses ved Færch-bygningen ved ringvejen i Holstebro.

Onsdag den 19. september er sidste frist for at tilmelde værker til efterårsudstillingen. De tre censorers bedømmelse af de indsendte værker foregår i weekenden den 22.-23. september. Bedømmelsen er ikke åbent for offentligheden.

Kunstforeningen Limfjordens censurerede efterårsudstilling finder sted for 61. gang.

Maler Felix Pedersen har landskabet som fortolkningsobjekt. Pressebillede
Maler Felix Pedersen har landskabet som fortolkningsobjekt. Pressebillede

Markante censorer på efterårsudstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce