Limfjordskolen må allerede afvise eller udvide

Formanden for skolebestyrelsen på Limfjordsskolen, Lars Juul Mikkelsen, håber allerede et par måneder efter indvielsen, at der bliver politisk flertal for en udvidelse. Foto: Jørgen Kirk

Limfjordskolen må allerede afvise eller udvide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først var der slet ikke elever nok til at få budgetterne til at hænge sammen. Nu er der for mange, så pladsen allerede er alt for trang.

Struer: Limfjordskolen på Drøwten nåede knap nok at blive indviet, før skoledebatten endnu engang blussede op i valgkampen.

Under valgkampen i 2013 var skolestrukturen i Struer det helt centrale emne, og i det nye byråd blev fronterne trukket endnu skarpere op i debatten, om der skulle bygges en helt ny skole i midbyen, eller om det nye byråd skulle renovere skolen i Gimsing, så den også kunne rumme eleverne fra Struer Østre Skole, som var nedslidt og moden til nedrivning.

Byrådet knækkede over på midten, og Venstre fik med et snævert flertal vedtaget, at der skulle renoveres på Gimsing Skole i stedet for at bygge nyt.

 

 

 

 

 
 

Pladsen for trang

Formanden for skolebestyrelsen på Limfjordsskolen, Lars Juul Mikkkelsen, som er kandidat til det kommende byråd for Socialdemokratiet, mener stadigvæk, at det ville have været meget bedre at bygge nyt.

- Men den debat er selvfølgelig lukket, konstaterer han og erkender, at han sidder i en lidt uheldig dobbeltrolle, når han er både formand for skolebestyrelsen og kandidat på Socialdemokraternes liste til kommunalvalget.

- Men jeg trækker mig fra skolebestyrelsen, så hurtigt det er muligt, hvis jeg bliver valgt ind i det nye byråd, fortæller han og understreger, at det er som formand for skolebestyrelsen, at han udtaler sig om de mange problemer med at få den nyrenoverede skole til at fungere.

- Problemerne står allerede i kø, mener han.

Den sidste af de 20 pladser på skolens autismetilbud er netop blevet besat.

- Så enten må vi afvise eller udvide, siger han med et håb om, at det nye byråd vil bevilge penge til en udvidelse.

Det samme er tilfældet på overbygningen, hvor skolebestyrelsens formand også må konstatere, at pladsen allerede er blevet for trang.

Tilslutningen til en ny science-linie på Limfjordskolen har været så stor en succes, at der er kommet langt flere elever end forventet.

Samtidig er der også langt flere elever end forventet i de almene specialklasser.

- Vi havde en forventning om at skulle oprette almene specialklasser for 50 elever, men er oppe på 75, forklarer Lars Juul Mikkelsen.

Ny fløj en mulighed

 Alt i alt er der nu cirka 640 elever på skolen, som er bygget til 590.

- Der er heldigvis mulighed for at udvide autismetilbudet med en tilsvarende fløj umiddelbart syd for den eksisterende, og vi kan også bygge en fløj mere på overbygningen, fortæller Lars Juul Mikkelsen.

- Muligheden er der, men det er selvfølgelig det nye byråd, der skal tage stilling til, om de vil bevilge pengene. Jeg er ikke byggesagkyndig, men jeg vil mene, at et cirka ti milllioner kroner er et godt bud, hvis vi skal have alle ønsker opfyldt, fortæller han.

Herunder også en ny legeplads til to millioner kroner.

- Børne- og uddannelsesudvalget ville bevilge os et tilskud på 200.000 kroner, og byrådet mener, at vi må finde pengene på skolens budget som alle andre. Men vi mener, at der er forskel på en generel renovering og så den helt store omgang, som vi har været igennem her på skolen i Gimsing, hvor der er tale om at samle alle elever fra to skoler, siger han. 

Limfjordskolen må allerede afvise eller udvide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce