Kræftsag bringer arbejdsmiljø på B&O i fokus

Garry Vestergaard blev ansat på B&O i Struer i 1975, og i 2004 blev han ramt af lungekræft. Han kæmper nu for at få anerkendt sin lidelse som en arbejdsskade. Arkivfoto: Morten Stricker

Kræftsag bringer arbejdsmiljø på B&O i fokus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Garry Vestergaards søgsmål er rettet mod Ankestyrelsen og ikke hans tidligere arbejdsplads B&O, men sagen kan ikke undgå at bringe arbejdsmiljøet på Struer-virksomheden i fokus.

Struer: Den civile retssag, hvor den kræftramte Garry Vestergaard kæmper for at få sin lidelse anerkendt som en arbejdsskade, er rettet mod Ankestyrelsen og ikke hans tidligere arbejdsplads B&O.

Men uanset udfaldet i retten kan sagen ikke undgå at bringe arbejdsmiljøet på Struer-virksomheden i fokus.

I retten har advokat Karsten Hjorth i detaljer fortalt, hvordan Garry Vestergaard har haft berøring med en lang række stoffer, der hver især er kendt for at være kræftfremkaldende. Og det er især asbest, der har været i fokus.

Advokaten har også i retten opremset eksempler på dødsfald og arbejdsulykker på B&O, ligesom han berettet om sager om forurening af grundvandet som følge af brugen af forskellige kemikalier på B&O.

Men det er ikke sådan, at der er noget krav på vej mod B&O.

- Sagen handler ikke om erstatning. Den handler om at blive anerkendt for at have arbejdet under nogle vilkår, som har vist sig ikke at være i orden. Det ved vi nu, at de ikke var, siger Karsten Hjorth.

Er B&O blevet meldt for noget?

- Der er ikke nogen sag mod B&O. Der er ikke noget skyldsmæssigt i den sag. Det handler ikke om skyld, men om fakta. Det handler om, hvorvidt din lungekræft er en arbejdsskade, eller du selv er skyld i din lidelse på grund af rygning, siger Karsten Hjorth.

Undersøger sagen

Hvis Garry Vestergaard ender med at vinde sagen, der kører ved retten i Holstebro, åbner det op for, at han kan søge om erstatning, men det vil i givet fald ikke være et krav, han skal rette mod B&O.

- Hvis det senere kommer på tale at kræve erstatning, vil det i givet fald være forsikringen, der skal betale, siger Karsten Hjorth.

Dagbladet har bedt B&O kommentere reportagen fra retsmødet i sagen mod Ankestyrelsen, men det var småt med udtalelser inden deadline til dagens artikler.

- Vi kendte ikke til sagen, før vi hørte fra Dagbladet i går, siger kommunikationschef Jens Gamborg, som nu vil undersøge forholdene omkring Garry Vestergaards ansættelse.

Kræftsag bringer arbejdsmiljø på B&O i fokus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce