Kamp om VM-billetter på bugten

Mike Rasmussen og hans mandskab ligger her forrest i billedet under en kapsejlads arrangeret af Amtoft Sejlklub, og når det går løs på vandet ved Struer, vil bådene ligge lige så tæt i kampen om at komme bedst over startlinien. Foto: Ole Vognstoft

Kamp om VM-billetter på bugten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mike Rasmussen og hans mandskab er Struer Sejlklubs stærkeste kort i konkurrencen, når nogle af landets bedste sejlsportsfolk i weekenden sætter sejl og dyster om at komme bedst fra start i kampen om at komme til VM i Norge til august.

Struer: Struer Sejlklub står i den kommende weekend for at afvikle det første af sæsonens fem udtagelsesstævner til VM for H-både, som afvikles i Sandefjord i Norge til august, og de lokale deltagere er klar til at tage kampen op med nogle af de allerbedste sejlsportsfolk fra hele landet.

Mike Rasmussen er skipper på den ene af de to Struer-både, som er med i det store felt på 27 H-både, når startskuddet lyder til den første af weekendens sejladser lørdag formiddag klokken 10.30, og han vil godt stå ved, at han sammen med sin besætning er Struer Sejlklubs stærkeste kort i konkurrencen.

- Det må jo så vise sig, hvor stærkt det er, sagde han efter den sidste test af formen på bugten ved Struer onsdag aften.

Her var der i alt syv H-både på vandet, og Mike Rasmussen og hans mandskab kom først over målstregen i samtlige fire af onsdagens sejladser.

Men det er desværre ingen garanti for, at han også vil være helt i front under weekendens mange sejladser.

- Konkurrencen er meget hård i H-bådene. Men vi vil selvfølgelig gøre, hvad vi kan, fortæller han.

Vi bliver aldrig danmarksmestre. Det er nogle af de bedste sejlsportsfolk i landet, der er med. Men hvis man vil være med, må man selvfølgelig også tage det alvorligt og gøre sit bedste.
Mike Rasmussen, skipper på DEN 575, [url=]www.sommerhusudlejning.dk,[/url] Struer Sejlklub
H-båden
H-båden blev tegnet af Hans Groop og sat i produktion i 1967. I dag den største internationale kølbådsklasse i Europa.

Sejles af besætning på tre eller fire.

Der er bygget over 5200 H-både

I Danmark er der cirka 500.

Aktiv kapsejlads med H-både i otte lande.

Stabil i både rå sø og hård vind, ja selv i kuling, men også attraktiv at sejle i let vejr.

Kan transporteres på trailer efter bil.

Længde: 8,28 meter

Vandlinie: 6,30 meter

Bredde: 2,18 meter

Dybgang: 1,30 meter

Vægt: 1450 kg

Storsejl: 14,8 kvadratmeter

Fok: 10, 2 kvadratmeter

Spiler: 36 kvadratmeter

Træning i Aarhus

I bedste fald vil det betyde en placering i top-ti - ud af de 27, som er tilmeldt årets første dyst om VM-billetterne.

Sidste år opnåede Mike Rasmussen sit hidtil bedste resultat med en samlet placering som nummer ni, da alle fem VM-kvalifikationsstævner var afviklet.

- Men vi har fået ny båd, og det er årets første stævne. Så vi skal være heldige, hvis vi kommer helt frem i feltet, vurderer han.

- Vi bliver aldrig danmarksmestre. Det er nogle af de bedste sejlsportsfolk i landet, der er med. Men hvis man vil være med, må man selvfølgelig også tage det alvorligt og gøre sit bedste, mener han.

Mike Rasmussen benyttede sig derfor også af chancen, da han fik et tilbud om at komme med på en båd som styrmand under de ugentlige kapsejladser for H-både i Aarhus.

- Den faste styrmand måtte melde afbud, så da de spurgte, om jeg ville være med, sagde jeg selvfølgelig ja. Det er rigtig god træning. Konkurrencen er noget hårdere end her i Struer, fortæller han.

Mange af sejlerne i Aarhus har sejlet H-båd sammen i både ti og tyve år.

Styrer bare

Mike Rasmussen kom selv først for alvor i gang igen i 2015.

- Jeg var meget aktiv som sejler for 25 år siden, men så har jeg haft en lang pause og også været i udlandet nogle år, fortæller han.

I dag bor Mike Rasmussen ikke længere i Struer.

- Jeg flyttede til Vejle, da jeg vendte hjem til Danmark igen, fortæller han.

Men han har aldrig overvejet at skifte klub og stille op for andre end Struer Sejlklub.

- Det var der, jeg startede, konstaterer han, og det var også i Struer Sejlklub, at han fandt sammen med Michael Van Wonterghem, som er med i Mike Rasmussens båd under VM-kvalifikationsstævnet i weekenden som gast og som bådens helt store strategiske talent.

- Jeg styrer bare, understreger Mike Rasmussen og vedkender sig blankt, at Michael Van Wonterghem er den bedste kapsejler i båden.

- Vi behøver så heller ikke råbe ad hinanden. Vi kender hinanden så godt helt fra dengang, vi begyndte at sejle sammen i Struer Sejklub for over 25 år siden, at vi stadigvæk kan reagere på rygraden, når den ene gør noget, følger den anden bare med, fortæller han og håber nu bare det bedste - sammen med Michael Van Wonterghem og den sidste gast i båden, Anders Damsgaard fra Thisted.

- Anders kom med, da vi manglede en gast under DM i 2017. Resultaterne blev ikke alt for gode. Vi endte som nummer 20 ud af 36, var det vist. Absolut ikke noget, vi kunne være tilfredse med. Men vi kom til at fungere godt sammen i båden, og han har været med lige siden, fortæller Mike Rasmussen.

Masser at se

Den anden og sidste båd i feltet, som stiller op for Struer Sejklub under weekendens VM-kvalifikationsstævne, er med Karl Daniels som skipper.

- Men vi stiller kun op for at støtte Struer Sejlklub som arrangør af stævnet, fortalte han, da han sammen med Jan Bryde var ved at sætte båden i vandet onsdag aften, og kan de komme fri af en placering som en af de sidste i feltet under stævnet i weekenden, er det fint.

- Vi regner ikke med at skulle med til de andre VM-kvalifikationsstævner. Vi stiller kun op her i Struer og satser så på, at nogle af de andre laver et par fejl, og at vi på den måde kan klare os, fortalte han.

Alle kan nu følge, hvordan det hele spænder af, når sejladserne bliver skudt i gang.

Stævnelederen fra Struer Sejlklub, Otte G. Jensen, forsikrer, at der bliver masser at se, og at sejladserne vil blive afviklet så tæt på havnen og så tæt inde under land, som det kan lade sig gøre.

- Men det afhænger helt af vindretningen, forklarer han.

Kamp om VM-billetter på bugten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce