Kæmpede til det sidste: Ilse Makholm er død

Den 17. januar i år vendte Ilse Makholm hjem til Paul Føns Hansens hus i Resen efter, at hun havde været indlagt til behandling for en blodpop, som hun fik den 30 oktober 2011. Lørdag den 31. marts blev hun indlagt igen, og mandag den 9. april døde hun på sygehuset i Herning. Arkivfoto: Morten Stricker.
Foto: Morten Stricker

Kæmpede til det sidste: Ilse Makholm er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I næsten 36 år kæmpede Ilse Makholm fra Resen for at få ret i en gammel strid om et led på en markvej.

»Så længe jeg er levende, skal de ikke regne med at få fred for mit krav om, at grundloven og tinglysningsloven også skal gælde i Resen,« sagde Ilse Makholm til Dagbladet i 2004.

Nu er hun død.

GALLERI: Ilse Makholms kamp - i billeder

77 år gammel døde Ilse Makholm på sygehuset i Herning mandag den 9. april, og hun blev bisat fra kapellet på sygehuset i lørdags.

Gift med gårdejeren

»Hun havde selv planlagt det, så det kom til at foregå i stilhed,« fortæller hendes samlever, Paul Føns Hansen.

Ilse Makholm blev født i Husby. Som 18-årig blev hun ansat som husbestyrerinde på gården, Sdr. Makholm, i Resen, og allerede den første vinter blev hun gift med gårdejeren, Ejvind Makholm.

Parret fik to sønner, og da Ejvind Makholm efter ni år døde af leukæmi, besluttede Ilse Makholm på trods af et medfødte handicap at drive gården videre.

Makholmsagens kerne

Paul Føns Hansen kom til som bestyrer, og den 20. november 1976 begyndte sagen, som skulle blive kendt som Makholm-sagen, ved byretten i Struer.

Ilse Makholm blev konfronteret med et fogedforbud mod at benytte sig af sin tinglyste ret til at sætte en afspærring op på en markvej, og en ung dommerfuldmægtig ville ikke lade Ilse Makholm fremlægge sine beviser. Dette oplevede hun som så stor en uretfærdighed, at hun brugte resten af sit liv på at kæmpe for sin ret.

Læs hele nekrologen over Ilse Makholm i Dagbladet i dag, tirsdag den 17. april.

Kæmpede til det sidste: Ilse Makholm er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce