Jernbaneorkester debuterer med kirkekoncert

Medlemmerne af Struer Jernbaneorkester har taget udfordringen op og giver nu også kirkekoncerter. Arkivfoto: Morten Stricker

Jernbaneorkester debuterer med kirkekoncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dirigent Tage Hansen har selv en klassisk baggrund - og udfordrede Struer Jernbaneorkester til at prøve kirkemusik. Nu kan man høre resultatet ved en koncert.

Struer: Musik har ingen alder. Det kan musikerne i Struer Jernbaneorkester tale med om - og for første gang i orkesterets 74-årige historie inviterer orkesteret til kirkekoncert.

Ideen til kirkekoncerten kommer fra orkestrets nye, unge dirigent Tage Hansen, som efter sommerferien spurgte orkestermedlemmerne, om de var friske på at tage udfordringen op.

Alle var med på ideen, og siden har orkesteret øvet musik i en noget andet genre end den populære musik, orkesteret ellers er kendt for. Mange mandag aftner er brugt til at spille, synge og ikke mindst lytte til hinanden og de klange, som kirkemusik er kendt for.

Dygtig dirigent i spidsen

Tage Hansen selv startede sin musikalske karriere på trompet som 12-årig, hvor han optrådte som solist med Aarhus Symfoniorkester. Året efter gik han til optagelsesprøve og blev optaget på Musikalsk Grundkursus ved Musikskolen i Aarhus, efterfulgt af studie på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Som 15-årig blæste han sig til tops i DR's nye koncerthus, hvor han vandt 1. pris ved finalekoncerten i Øresunds Solist 2009.

I 2015 fik Tage Hansen ansættelse i Prinsens Musikkorps, og i foråret overtog han dirigentstokken i Struer Jernbaneorkester efter John Leth.

Efter koncerten i Struer Kirke mandag 19. november kl. 19.30 er menighedsrådet vært ved kaffebord i Menighedshuset.

Jernbaneorkester debuterer med kirkekoncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce