Jensens Bøfhus bløder, men fabrikken i Struer giver overskud

Jensen?s Køkkens daværende direktør, Per V. Møller, fik opstillet de to store sovsebeholdere foran fødevarevirksomheden på Energivej, så alle forbipasserende kan se, at det er her den berømte whisky-sauce bliver lavet. Disse står der stadigt, selvom der altså ikke længere bliver produceret sovse på adressen. Arkivfoto: Jens Work Kristensen

Jensens Bøfhus bløder, men fabrikken i Struer giver overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jensens Bøfhus er i gang med en voldsom omvæltning, der skal sikre fremtiden for den snart 30 år gamle restaurantkæde med hovedsæde i Odense. Ifølge bestyrelsesformand Torben Frigaard Rasmussen Jensens Food et af lyspunkterne i en mørk tid.

Struer: Tallene er blodrøde og problemerne mange i Jensens Bøfhus-koncernen.

En stribe dårlige år nåede i 2017 et foreløbigt lavpunkt med et underskud på 163 millioner kroner før skat, hvilket betyder, at egenkapitalen er røget ned på -155 millioner kroner, samtidigt med at gælden er på 350 millioner kroner. Og derfor er koncernen også i gang med en større plan for at rette op på økonomien.

Oprydningen har blandt andet bestået i lukning af restauranter, så det samlede antal vil gå fra cirka 40 til cirka 30. Desuden har virksomheden forsøgt at sælge ud af en lang række af de ting, den ejer, men tingene kunne slet ikke sælges til de beløb, som de var opført til i regnskabet, så reelt var virksomheden ikke så rig, som tallene viste.

- Det er et stort og dyrt arbejde at vende udviklingen. Men vi er på rette vej, jeg tvivler slet ikke på, at der er plads til Jensens Bøfhus, og at kæden kommer til at give overskud igen i 2019, siger bestyrelsesformand Torben Frigaard Rasmussen, der tiltrådte i oktober 2017.

Overskud i Struer

Men midt i krisen er der dog enkelte ting, man hos Jensens Bøfhus kan glæde sig over.

Og én af dem er Jensens Food i udkanten af Struer, der siden foråret 2016 har koncentreret sig om spareribs-produktionen og kødopskæringen, efter at Leverpostej-giganten Stryhn's købte varemærket og opskriften på Jensens velkendte sovser og flyttede produktionen af sovsene til Gråsten.

- Jensens Food i Struer, der leverer råvarer til restauranterne og sælger fødevarer gennem detailhandlen, er allerede blevet rettet op. Den udgør cirka 25 procent af vores omsætning og har lidt i flere år. Men allerede i første halvdel af 2018 er det lykkedes at få den til at give overskud og positive pengestrømme, siger bestyrelsesformand Torben Frigaard Rasmussen.

Jensen's Køkkens daværende direktør, Per V. Møller, fik opstillet de to store sovsebeholdere foran fødevarevirksomheden på Energivej, så alle forbipasserende kan se, at det er her den berømte whisky-sauce bliver lavet. Disse står der stadigt, selvom der altså ikke længere bliver produceret sovse på adressen.

Jensens Bøfhus bløder, men fabrikken i Struer giver overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce