Huspriserne på vej op

Indehaveren af Nybolig i Struer, Jesper Gammelmark, genkender tendensen og har også selv bemærket at priserne er på vej op. Arkivfoto

Huspriserne på vej op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejendomsmægler melder om voksende interesse for at købe hus i Struer, og i løbet af 2017 er gennemsnitsprisen på en bolig vokset med 9,2 procent.

Struer: Boligpriserne i Struer Kommune er på vej op.

I løbet af 2017 er gennemsnitsprisen på både villaer og rækkehuse steget med 9,2 procent.

På landsplan er der tale om en prisstigning på 4,2 procent, og når man sammenligner med udviklingen i nabokommunerne, er Struer med til at trække gennemsnittet op.

I Holstebro har der været tale om en moderat prisstigning på 1,8 procent, og i Lemvig Kommune er priserne på villaer og rækkehuse 6,1 procent lavere end for et år siden.

Indehaveren af Nybolig i Struer, Jesper Gammelmark genkender tendensen.

- Udbudspriserne er måske ikke hævet så meget, men der bliver slet ikke givet de samme store afslag i prisen som for et år siden. Efterspørgslen er på vej op, og vi er i langt højere grad ude for, at der er flere om budet, forklarer han.

Nybolig kom derfor ud af 2017 med flere slutkontrakter i skuffen end nogensinde før i løbet af de fem år, Jesper Gammelmark han har været ejer af ejendomsmæglerkædens kontor i Struer.

- Vi fik gennemført 25 procent flere handler end i 2016, som var et rekordår for os med 69 handler. Så jeg har høje forventninger til 2018, fortæller han.

Jesper Gammelmark lader sig derfor ikke afskrække af en anden statistik, som viser, at det kan være svært at få solgt sit hus i Struer.

Udbudspriserne er måske ikke hævet så meget, men der bliver slet ikke givet de samme store afslag i prisen som for et år siden.
Jesper Gammelmark, Nybolig, Struer

Til salg i årevis

Boligsiden.dk har således undersøgt, hvor stor en andel af de huse, som er fjernet fra udbudslisterne, der rent faktisk er blevet solgt, og i den statistik ligger Struer på en trist nummer tre fra bunden med en salgsprocent på 55.

På Læsø var det kun 37 procent og på Samsø var det 40 procent af husene, der blev taget ud af markedet, der blev solgt.

- Men statistik er jo en grum ting, mener Jesper Gammelmark og henviser til, at der i Struer Kommune har været mange ejendomme og villaer til salg, som har været til salg i årevis, uden at der er sket noget.

- Vi har i Struer haft huse til salg i både tre og fire, fem år uden at de er blevet solgt. Jeg har ikke undersøgt det, men jeg kan ikke forestille mig, at vi kan finde noget tilsvarende i Holstebro. Det gør da helt sikkert en forskel, konstaterer han.

- Det påvirker selvfølgelig statistikkerne, men billedet er ikke så entydigt. Vi har haft mange ejendomme på salgslisterne, som har været svære at få solgt. Men det siger ikke noget om, hvordan vi har kunne mærke en klar fremgang på salget sådan helt generelt, mener han og henviser i den forbindelse til fremgangen i sin egen forretning.

- Vi får flere handler gennemført, og vi mærker også en stigende interesse for at købe hus i Struer, vurderer han med et optimistisk syn på fremtiden.

Pendlernes paradis

Jesper Gammelmark bemærker også, at de markante prisstigninger på 9,2 procent afspejler den stigende interesse.

- Vi er på vej, mener han og ser blandt andet frem til, at den sidste strækning af motorvejen til Holstebro bliver åbnet for trafik.

- Med motorvejen vil flere boligkøbere få øjnene op for, at Struer kan blive et pendlerområde for folk med arbejde i både Holstebro og Herning. Markedet er allerede begyndt at vende, men det her bliver en ekstra positiv faktor for os, siger han.

Huspriserne på vej op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce