Håber på bedre mulighed for byggeri på de mindre havne

FDF'erne på Jegindø fik store problemer med at få lov til at bygge fem shelters syd for havnen på Jegindø, da det skulle ske inden for strandbeskyttelseslinien. Struer Kommune håber nu, at miljøministeren vil godkende en ophævelse af netop strandbeskyttelseslinien omkring de mindre havne i Struer Kommune. Arkivfoto: Morten Stricker

Håber på bedre mulighed for byggeri på de mindre havne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Struer Kommune vil have strandbeskyttelseslinjen ophævet omkring alle de mindre havne i hele kommunen.

Struer: Struer Kommune har søgt om lov til at få ophævet de mange restriktioner, der er for byggeri og andre ændringer i landskabet inden for en grænse på 300 meter fra vandkanten på havnearealerne på Venø, Jegindø, Humlum og ved Oddesund samt Tambohus.

Muligheden er opstået efter den seneste ændring af Naturbeskyttelsesloven, og Struer Kommune har kun én chance.

Der blev åbnet for at få strandbeskyttelseslinjen ophævet for bynære arealer i eller omkring de danske havne. Ansøgningen skulle være indsendt til Miljø- og Fødevareministeriet inden 1. juni, og dette er nu sket.

- Det vil give os mulighed for at være meget mere fleksible, når vi får en ansøgning om et byggeri eller en eventuel udvidelse af nogle af de lokale havnearealer, mener formanden for teknik- og miljøudvalget i Struer Kommune, Marianne Bredal (V).

I 2009 var det for eksempel svært for FDF'erne på Jegindø at få lov til at etablere sig med et sejlsportscenter på Jegindø Havn.

Der skulle bygges fem shelters syd for selve havnen, og dette medførte så store problemer, at sagen kom til at trække i langdrag, inden Struer Kommune fandt en løsning i et samarbejde med sagsbehandlerne på Miljøcenter Aarhus.

- Det er den slags, vi kan undgå, hvis vi får strandbeskyttelseslinjen ophævet, forklarer Marianne Bredal med et håb om, at ansøgningen vil blive efterkommet, når den bliver behandlet i Miljøministeriet.

Formålet med strandbeskyttelseslinjen er at bevare de åbne kyster og de landskabelige, naturmæssige og rekreative værdier i de danske kystområder.

Håber på bedre mulighed for byggeri på de mindre havne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce