Godt nyt fra B&O er godt nyt for hele Struer

B&O har netop offentliggjort årsregnskabet for 2017/18, og med et overskud på 81 millioner kroner på bundlinien er det det flotteste, virksomheden har præsteret i løbet af de seneste mange år. Arkivfoto

Godt nyt fra B&O er godt nyt for hele Struer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omsætningsfremgang på 11 procent og overskud på 81 millioner kroner på årsregnskabet fra B&O, som blev offentliggjort torsdag morgen.

Struer: B&O har netop offentliggjort årsregnskabet for 2017/18, som viser, at omsætningen har rundet de tre milliarder kroner, og for første gang i mange år er der overskud på driften.

B&O kommer således ud af det seneste regnskabsår med et nettoresultat på 81 millioner kroner på bundlinjen mod et nettotab på 117 millioner kroner for et år siden.

Det sker på baggrund af en vækst i omsætningen på 11 procent, og den administrerende direktør i Bang & Olufsen, Henrik Clausen, siger ganske kort i en pressemeddelelse, som er udsendt samtidig med regnskabet, følgende:

- Bang & Olufsen opnåede en vækst på 11 procent, forbedrede lønsomheden og genererede positive frie pengestrømme i 2017/18. Vi er tilfredse med resultatet og med den fremgang, vi har vist i regnskabsåret. Resultatet afspejler vores indsats for at ændre vores forretningsmodel, lancere innovative produkter og styrke vores brand og distributionssetup.

Den bedste nyhed er overskuddet på bundlinjen.

I løbet af de seneste år har B&O således gang på gang formået at løfte omsætningen.

B&O er jo en afgørende partner i det nye Sound Hub, og når det går godt for B&O, vil det alt andet lige gøre det nemmere at få både nye og mere etablerede virksomheder med kompetencer inden for lyd og akustik til at etablere sig i Struer.
Peter Petersen, direktør, Sound Hub Denmark, Struer

Alrig i tvivl

I år sker det så også i den klassiske B&O-forretning, som holder skansen og vokser med én procent. Ikke det vilde i forhold til en målsætning om en to-cifret vækst. Men trods alt en fremgang, og når salget af produkterne fra B&O Play samtidigt er vokset med 26 procent, lander B&O alt i alt på en vækst i omsætningen på 11 procent og en omsætning på næsten 3,3 milliarder i danske kroner.

Nu sker det så også med overskud.

Endelig kan B&O igen tjene penge på salget, og i Struer er det noget, der giver anledning til både glæde og optimisme hos blandt andet direktøren for det nye Sound Hub, Peter Petersen.

Peter Petersen står således for at rekruttere nye virksomheder med ekspertise indenfor lyd og akustik til det nye Sound Hub, der er ved at blive indrettet i Bang & Olufsens oprindelige hovedbygning og en af de første fabriksbygninger, B&O fik opført på Peter Bangs Vej i Struer.

Bygningerne står i dag tomme.

B&O har lukket ned for langt den største del af virksomhedens produktionsenheder i Struer.

Men samtidig er der investeret et to-cifret millionbeløb i et nyt innovationscenter på fabrikken, hvor der tidligere blev produceret tv i den helt store stil.

En strategi, der langt om længe viser sig at give overskud på driften, og Peter Petersen har hele tiden været overbevist om, at B&O var på rette spor, selv om det til tider har set dystert ud fra sidelinjen med den ene fyringsrunde efter den anden i Struer og det ene regnskab efter det andet med underskud på bundlinjen.

- Jeg har aldrig været i tvivl, understreger Peter Petersen.

- Det har været den helt rigtige beslutning for B&O at splitte forretningen op og satse på udvikling af produkter i både den klassiske B&O-forretning og inden for B&O Play. B&O har hele tiden haft gode produkter. Det har kun været et spørgsmål om at få dem solgt, mener han og glæder sig over resultatet på årsregnskabet, som blev offentliggjort torsdag morgen.

- B&O er jo en afgørende partner i det nye Sound Hub, og når det går godt for B&O, vil det alt andet lige gøre det nemmere at få både nye og mere etablerede virksomheder med kompetencer inden for lyd og akustik til at etablere sig i Struer, siger han.

Hjerteblod

Desuden er det også hjerteblod for Peter Petersen, at B&O igen kan levere et årsregnskab med overskud på bundlinjen.

Som tidligere teknologidirektør på B&O har han et særligt forhold til virksomheden.

- Når man én gang har været med i udviklingen på B&O og fået virksomheden ind under huden, slipper man den aldrig helt. Sådan er det jo, fortæller han og beskriver det som god nyhed for både B&O og Struer, at byens største virksomhed fortsætter den tidligere vækst og øger omsætningen - samtidig med at der igen er overskud på salget.

Godt nyt fra B&O er godt nyt for hele Struer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce