Fra den ene friskole til den anden

Jesper Villadsen sagde allerede i januar sit job op som skoleleder på Struer Friskole, og bestyrelsen har derfor haft god tid til at finde hans efterfølger. Arkivfoto: Søren Palmelund

Fra den ene friskole til den anden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter seks år som skoleleder på Struer Friskole vender Jesper Villadsen hjem til Sydfyn. Morten Povlsen er ny leder af Struer Friskole efter sommerferien

Struer: Når Struer Friskole åbner dørene for næste årgang på skolen til august, bliver det med en ny skoleleder ved roret.

Jesper Villadsen forlader skolen, efter at han for seks år siden og som blot 28-årig flyttede fra Sydfyn til Struer sammen med sin familie for at blive skoleleder på Struer Friskole.

Dengang var han nyuddannet lærer, og der er sket meget i den mellemliggende periode for den nu snart 34-årige skoleleder. Hele tre børn er kommet til verden på Holstebro Sygehus, og han har haft sin egen tur gennem sygehusvæsnet, da han efter en kort sygdomsperiode blev nyretransplanteret i 2015.

- Det var et stort spring for mig og min familie, både at få vores første barn, flytte til en anden landsdel, og at jeg startede som skoleleder på Struer Friskole, men vi fortyder det ikke i dag. Det har været nogle fantastiske år, siger han. På Struer Friskole har der været fremgang i elevtallet. Der er indført 9. klasse med folkeskolens afgangsprøver, en skoledag med fokus på faglighed og bevægelse, integration af IT i undervisningen, årlige musicals og udlandsture i de ældste klasser.

Der er også anlagt ny parkeringsplads, udeskolerum, legeplads og multibane, og senest har skolens bestyrelse sammen med Jesper Villadsen arbejdet på at oprette en privat børnehave i friskolens regi.

Et arbejde, der har stået på siden slutningen af 2015, og alt tyder nu på, at børnehaven vil blive etableret i løbet af efteråret på Vesterled, ved Struer Fri Fagskole, og i bygningerne, hvor Struerskolen selv har haft børnehave.

Det var et stort spring for mig og min familie, både at få vores første barn, flytte til en anden landsdel, og at jeg startede som skoleleder på Struer Friskole, men vi fortyder det ikke i dag. Det har været nogle fantastiske år.
Jesper Villadsen, afgående skoleleder, Struer Friskole

I gode hænder

- Det har været en spændende omend langvarig process, der nu ser ud til at blive realiseret, fortæller Jesper Villadsen - og han ville også gerne have fulgt projektet helt til dørs.

- Men jeg ved, det er i gode hænder. Det er tydeligt for mig, hvordan en by som Struer hungrer efter et alternativt tilbud i børnehavealderen, og her giver det rigtig god mening, at Struer Friskole, byder sig til, mener han.

Men efter seks år på friskolen valgte Jesper Villadsen i slutningen af januar at opsige sin stilling som skoleleder på Struer Friskole ud fra et ønske om at få mere tid til familien og komme tættere på bedsteforældrene på Fyn, hvor Jesper Villadsen til august starter i sit nye job som viceleder på Vester-Skerninge Friskole ved Svendborg.

På Struer Friskole har bestyrelsen haft god tid til rådighed og været igennem en ansættelsesproces, hvor en enig bestyrelse har ansat skolemanden Morten Povlsen som ny skoleleder fra august.

Fra den ene friskole til den anden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce