Forslag om kortere skoledag: Det er en start

Skal skoledagen for eleverne i folkeskolen kortes ned? Det mener fællestillidsmand for lærerne i Struer, Helle Døj. Foto: Johan Gadegaard

Forslag om kortere skoledag: Det er en start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fællestillidsmand for lærerne i Struer Kommune, Helle Døj, er positiv over for forlydender om, at regeringen tirsdag vil foreslå at skære timer af skoledagen for eleverne i folkeskolen.

Struer: - Der er ingen tvivl om, at noget af det, der presser eleverne rigtig meget, er de lange skoledage, de mange skift og de mange voksne i undervisningen, så jeg tænker da, at det er en start.

Sådan siger Helle Døj, der ud over lærer på Parkskolen i Struer er fællestillidsmand for lærerne i Struer Kommune, da hun bliver spurgt til forlydenderne om, at regeringen tirsdag vil præsentere et forslag om at gøre skoledagen kortere for landets folkeskoleelever.

Ifølge dagbladet Politikens oplysninger går forslaget på, at landets folkeskoleelever skal have gennemsnitligt 1,8 timer færre om ugen.

I dag er minimumstimetallet for børnehaveklasse til og med 3. klasse 30 timer. Det skal fremover være 27,8 timer. Timerne på mellemtrinnet skal sænkes fra 33 til 31,5 timer, mens udskolingen, som er 7. til og med 9. klasse, skal gå fra at have 35 til 33,5 timer, skriver avisen blandt andet.

- Når indskolingsbørnene går i skole fra otte til 14, er den effekt, du har af de sidste lektioner, ikke særlig stor. De er for trætte, og så er det svært at få noget revolutionerende godt ud af det, siger Helle Døj, der også ser flere og flere af de ældre elever have svært ved den længere skoledag.

Der er ingen tvivl om, at der er valg om et år eller måske mindre. De brager løs med, hvad de vil gøre med skolen, og det er vi nødt til at gribe.
Helle Døj, fællestillidsmand for lærerne i Struer Kommune

Forstyrrer helt vildt

Skoleleder på Limfjordsskolen i Struer og formand for skolelederne i Struer Kommune, Claus Rokkjær, er enig i Helle Døjs betragtninger i forhold til indskolingen.

- Det er svært at kommentere på noget, jeg ikke kender indholdet af, men jeg synes, at børnene i indskolingen har for lang en skoledag. Det er derimod ikke tilfældet for eleverne på mellemtrinet og i udskolingen her, siger han med henvisning til, at der senest er elever til klokken 15.

Claus Rokkjær mener i øvrigt, at politikerne burde afvente den evaluering af folkeskolereformen, som er bebudet til at komme i 2020.

- Det her forstyrrer helt vildt, uddyber han.

- Der er ingen tvivl om, at der er valg om et år eller måske mindre. De brager løs med, hvad de vil gøre med skolen, og det er vi nødt til at gribe, men, jeg tror også, at de (politikerne, red.) er oprigtig bekymrede, siger Helle Døj.

Forslag om kortere skoledag: Det er en start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce