Forældre frifundet for vold mod søn

Arkivfoto: Morten Stricker

Forældre frifundet for vold mod søn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et forældrepar fra Struer er blevet frifundet for at begå vold mod deres 11-årige søn igennem næsten to år. Anklagerens hovedbevis blev afvist i retten.

Struer: Det var en retssag, der skulle have varet hele dagen, men endte med en frifindelse til begge parter efter små to timer. I retten i Holstebro var et forældrepar i 40erne på anklagebænken - sigtet for at have begået vold mod deres søn i en længerevarende periode, fra 28. august 2015 til 10. juli 2017.

Anklageren havde krævet fængsel efter straffelovens voldsparagraf 244. Paragraffen lyder således: "Den, som øver vold mod eller på anden måde angriber en andens legeme, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år."

På datoerne nævnt i retten kunne det konkluderes, at drengen er blevet slået på sin fødselsdag. Begge forældre nægtede sig skyldige.

Dermed er det ikke fastslået, at det ikke er foregået, men der er ikke beviser for det.
Dommer Torben Riise, retten i Holstebro

Ikke bevis

Der var planlagt både vidner og afhøringer af sigtede, men sagen fik pludselig en brat ende.

Anklagerens hovedbevis var en politiafhøring af parrets søn, hvor sønnen angiveligt fortæller om volden i hjemmet. Men ifølge forsvareren var den 11-årige dreng ikke tilstrækkeligt blevet oplyst om sine rettigheder. Retsplejelovens paragraf 171 lyder nemlig: "En parts nærmeste har ikke pligt til at afgive forklaring som vidne." Det betyder, at man ikke er forpligtet til at vidne mod eller afgive forklaring om eksempelvis ens forældre. Det mente forsvaret ikke, at drengen var blevet tilstrækkeligt oplyst om, inden afhøringen begyndte.

- Vi mener ikke, at det er en korrekt vejledning af et 11-årigt barn. Det er tydeligt at se, at han er ked af det, og at han føler sig presset, lød det fra forsvaret om de minutter af videoafhøringen, der nåede at blive afspillet i retslokalet.

Det mente sagens anklager dog ikke var rigtigt, så dommerne måtte tage stilling til sagen og efter cirka tyve minutter havde de en afgørelse: Begge forældre blev frifundet, da der ikke forelå bevis for, at de skulle have slået deres søn. Videoafhøringen kunne ikke bruges som bevisførelse, da drengen efter dommernes opfattelse ikke var blevet vejledt grundigt nok i sine rettigheder. Dog havde dommeren et par ord med til forældreparret, inden de kunne forlade retten i Holstebro som frie mennesker:

- Dermed er det ikke fastslået, at det ikke er foregået, men der er ikke beviser for det. Jeg vil anbefale jer ikke at bringe jer selv i en situation, hvor I risikerer samme tiltale igen.

Forældre frifundet for vold mod søn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce